24 Nisan 2010 Cumartesi

TANTUNİ



Bir Söz


Hz. Enes´den: "Üç şey, ölen kişinin ardından gider: Ailesi, malı ve ameli... Ailesi ve malı ölü kabre konduktan sonra geri döner. Ameli ise, ölen kişiyle birlikte kalır."


[(Buhari - 6514; Müslim - 2960) ]

 
 

 

TANTUNİ MERSİNDE ÇOK SEVİLEREK YENİR.
ÇOK LEZZETLİ OLUR AMA EVDE NE KADAR YAPARSAN YAP DIŞARDAKİNE UYMUYOR:)

MERSİNDE TANTUNİCİ DÜKKANLARINA SIK SIK RASTLARSINIZ.AMA HER YERDE YENMEZ HERKES GÜZEL YAPAMIYOR..

İSTER LAVAŞ EKMEKTE İSTER AÇIK EKMEK(KÜÇÜK BAZLAMA GİBİ) İSTER SOMUN EKMEKTE YİYİN.HEPSİDE LEZZETLİ OLUYOR.
BEN EVDE SOMUN EKMEKLE YAPMAYI TERCİH ETTİM.

MALZEMELER
kuzu biftek
1 adet domates
çeyrek demet maydonoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz biber
tuz

hazırlanışı
etler küçük ve ince şeritler halinde doğranır( tantuniciler daha güzel doğruyor benimki pek olmadı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ saca alınır(tavada da yapılır ben sacı uydun gördüm tantunici sandım kendimi galiba)
etler kavurulmaya başlanır
toz biber ve tuz eklenir kavurmaya devam edilir.
domates küçük küp şeklinde doğranır
maydonozlar irice doğranır( doğranmasada olur)

yarım ekmek ortadan ikiye kesilir sacdaki etin yağına iyice bulanır.domatesler ekmeğin içine koyulur üzerine maydonoz ve en son 3 yemek kaşığı kadar et koyulur afiyetle sıcak sıcak yenir.

yarım ekmeğe yarım domates 3 yemek kaşığı et yeterli oluyor..
yalnız bitaneyle doymuyosunuz haberiniz olsun:)
soğan seviyosanız kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp maydonoz ve sumakla karıştırıp domateslerin üzerine ekleyebilirsiniz.
ben çiğ kuru soğan yemediğim için koymuyorum.

bu benim yaptığıma tantuni biftek diyorlar içinde kuyruk yağı olmadığı için
tantuniye kuyruk yağı kouyular onuda minik minik doğruyolar.
tantuniciler eti yağıyla beraber önce haşlıyorlar.benim evde yaptığım en fazl dört kişilik olduğu için haşlamaya gerek duymuyorum...

bu kadar bilgi yeter:) et seviyosanız denemenizi tavsiye ederim.




19 yorum:

bahar dedi ki...

merhaba bloğunu izlemek için ekledim ama blog bulunamadı diyor ?
tantuni merak ediyorum ama daha yemedim :)

F İ L İ Z dedi ki...

baharcım tşk ederim inan neden öyle hata veriyor anlamıyorum.

humeyra dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bloğunuzu takip ediyorum sanıyordum, ediyormuşum da zaten. Ama tarifleriniz izlediklerim arasında görünmüyor. Bu tantuniyi es geçer miydim yoksa?

humeyra dedi ki...

Aslında blogger'la iletişime geçseniz iyi olurdu. Bizi bu tarifleri takip etmekten mahrum etmeyin :)

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık filizcim.tantuniyi bende çok severim.

susamcorekotu dedi ki...

tamam sana geliyorum yemeye:)
dışarda gördüklerim çok yağlı sen biftekle yapmışsın geleyimmi?

Onuncu Köyün Adamı dedi ki...

Hepsi güzeli de söz bir başka güzeldi.

aysemmutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım bende çok severim.

yeşil salata dedi ki...

Filizcim ellerine sağlık..bir mersinli olarak bende çok yaparım ,tabii seninde dediğin gibi mersinde yemek dahada farklı,,gurbette tantunimizi kendimiz yapıyoruz..sabah sabah canım çekti..:(

F İ L İ Z dedi ki...

hümeyracım tşk ederim.

F İ L İ Z dedi ki...

umutluhayatcım tşkederim.

F İ L İ Z dedi ki...

susamveçörekotu tabi buyur gel..

F İ L İ Z dedi ki...

onuncuköyğnadamı tşk ederim.

F İ L İ Z dedi ki...

ayşemcim tşk ederim.

F İ L İ Z dedi ki...

yeşilsalata tşk ederim.

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok duydum ama henüz yemedim. Nefis bir lezzet olduğu kesin. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. Sevgiler.

F İ L İ Z dedi ki...

birselcim tşk ederim

Özlem23 dedi ki...

Filizcim,tantyniyi görünce uğramadan geçemedim,ne çok özlemişim,ellerine sağlık canım.

F İ L İ Z dedi ki...

özlemcim sağol

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails