27 Şubat 2010 Cumartesi

PROFİTEROL



Bir Söz
İnsanların içinde geğirmekten uzak dur. Şüphesiz dünyada en çok tok olanlar, ahirette en uzun açlığı çekeceklerdir.
[Hadis (Tirmizi).]



Profiterol yapmayı çok seviyorum.Herkese zor ve zahmetli gelsede ben severek yapıyorum .


profiterolü ilk hünerli bayanın bloğunda gördüm denedim. http://hunerlibayanlar.blogspot.com/  tarifi püf noktalarını atlamadan yapıyorum ve çok güzel oluyor.Benim buna aşk tatlısı diyesim geliyor her nedense...

Malzemeler
1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
4 yumurta(yumurtaları eksiltip fazlaştırabilirsiniz)
biraz tuz ve şeker

Kreması için
2,5 su bardağı süt
2,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
1 yumurta sarısı


Üst için hazır
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1 pakat vanilya
1 çay kaşığı margarin
1 yumurta akı


Profiterol Hamurunun Yapımı;

Küçük bir tencereye suyu koyup ve kaynattım.
su kaynayınca margarini ekleyip ve erittim.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyip ve çırpma teli hızlıca karıştırıım. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatıp, 5-10 dk. ılıttım. Karışım ılınınca yumurtaları tek tek ekledim. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseriyle iyice çırptım. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarladım.
Tepsiye yağlı kağıt serdim.Karışımdan 1 tatlı kaşığı aralarında boşluk bırakarak tepsiye dizdim.
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kapağını açmamak suretiyle 20 dk pişirdim sonra fırının ısısını düşürüp 25 dk daha pişirip fırını kapattım. 15 20 dk da fırının içinde beklettim tabi yine fırının kapağını açmadım.


İç kremasının yapımı
vanilya  ve margarin hariç tüm malzemleri sürekli karıştırarak pişirdim.Altını kapattıktan sonra vanilya ve margarinide ekleyip karıştırıp soğuttum.(beyaz çikolata sosu da atıp karıştırıyorum bazen)

Çikolata sosunun yapımı;
vanilya margarin ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirdim.Altını kapatıp vanilya margarin ve yumurta akını ekleyip mikserle iyice çırptım.(çikolata sosunun içine bir tatlı kaşığı sarelle ekliyorum çoğu kez tadı daha güzel oluyor.Bazen  küçük bir parça bitter çikolata atıyorum bazen de bir avuç damla çikolata atıp eritiyorum).
Hamurları krema dolduracak şekilde kesip kremadan bir tatlı kaşık alıp içlerini doldurdum.
Çikolata sosunu bütün hamurların üstüne döktüm.


Hamur piştikten sonra buzlukta bekletildiğinde daha güzel oluyor.Bisküvi gibi kokuyor.
çikolata sosunu servis ederken dökmenizi tavsiye ederim
hazır çikolata sosuda kullanabilirsiniz.

afiyet olsun......







B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails