19 Nisan 2010 Pazartesi

ET SUYUNDA BEZELYE









KUTLU DOĞUM
Bu hafta içerisinde bol bol salavat-ı şerifeler getirilerek Peygamberimiz'i (s.a.) daha fazla hatırlayabiliriz. Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz O'un güzel ahlakını ne kadar örnek alabiliyoruz ve getirdiği dinin güzelliklerini çevremize ne kadar anlatabiliyoruz. Onun mirasına ne kadar sahip çıkabiliyoruz. Bu konularda kafa yorup durumumuzu gözden geçirebiliriz. Bu hafta içerisinde en azından Peygamberimiz'in hayatını okuyup başkalarına da okutmaya çalışabiliriz.














MALZEMELER

2 SU BARDAĞI BEZELYE
1 ADET PATATES
2 ADET HAVUÇ
1 ADET SOĞAN
1 SAP TAZE SARMISAK
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 SU BARDAĞI ET SUYU
TUZ
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARIŞIK BAHARAT
2 SU BARDAĞI SICAK SU


HAZIRLANIŞI

SOĞAN İSTENİLEN ŞEKİLDE DOĞRANIP YAĞDA KAVURULUR.SOĞANIN ÜZERİNE SALÇA EKLENİP EZİLEREK Bİ KAÇ DK KAVRULUR ÜZERİNE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SARMISAK PATATESVE HAVUÇ EKLENİR.BEZELYELERDE TENCEREYE ALINIR VE 5 DK KARIŞTIRILARAK SOTELENİR.
ÜZERİNE İKİ SU BARDAĞI ET SUYU EKLENEREK KAYNAMAYA BIRAKILIR.KAYNADIKTAN SONRA 2 SU BARDAĞI DAHA KAYNAR SU EKLENİP KISIK ATEŞTE 15 20 DK PİŞİRİLİR.ALTINI KAPATTIKTAN SONRA BAHARAT VE TUZ EKLENİR KARIŞTIRILIR.AFİYET OLSUN.



B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails