4 Mart 2010 Perşembe

BAKLAVA






MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SU
yarım çay bardağı sirke
1 YUMURTA
1 ÇİMDİK TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNCE UN

AÇMAK İÇİN BUĞDAY NİŞASTASI
200 GR TEREYAĞ

ŞERBETİ İÇİN
6 SU BARDAĞI SU ALTI SU BARDAĞI ŞEKER YARIM LİMON

HAZIRLANIŞI
BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR UN YAVAŞ YAVAŞ ALINIP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR
HAMUR 1 SAAAT DİNLENDİRİLİR.DİNLENEN HAMURLARDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ALINIP
20 Lİ 4 GRUBA AYRILIR.BAZEN 100 E YAKIN ÇIKIYOR BEZELER.
ÖNCE NİŞASTAYLA KÜÇÜK TABAK KADAR AÇILIR ARALARINA BOL NİŞASTA SERPİLİR.BÜTÜN BEZELER İÇİN AYNI İŞLME YAPILIR.20 Lİ GRUBUN BİRİNİ TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE İNECECİK AÇILIP TEPSİYE SERİLİR.İKİNCİ 20 Lİ GRUPTA AYNI ŞEKİLDE YAPLIR.TEPSİYE SERİLİR.ÜZERİNE BOLCA FISTIK SERPİLİR.DİĞERLERİDE AYNI ŞEKİLDE YAPILIR.TEREYAĞ VE 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ TAVADA ERİTİLİR.BAKLAVALAR İSTENİLEN ŞEKİLDE DİLİMLENİR.ÜZERİNE BOLCA TEREYAĞ DÖKÜLÜR.130 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA YAVAŞ YAVAŞ PİŞİRİLİR.
ŞERBET HAZIRLNIP ILITILIR.SOĞUK BAKLAVANIN ÜZERİNE ILIK ŞERBET YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜLÜR.AFİYET OLSUN.

BAKLAVA YAPMAK ÇOK ZOR GELİRDİ NASIL YAPILDIĞINA DAİR PEK TAHMİNİMDE YOKTU ASLINDA:) TAKİ SEVGİLİ ARKADAŞIM GÖNÜLLE TANIŞANA KADAR.GÖNÜLCÜĞÜMÜN SAYESİNDE NE KADAR KOLAY OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ OLDUM.canım arkadaşım TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM.

BAKLAVAYI PİŞİRİP ŞERBETİNİ ERTESİ GÜN DÖKÜYORUM GENELDE.DAHA GÜZEL OLUYOR SANKİ.
BİRDE BOL NİŞASTA SERPİYORUM ARASINA DAHA GEVREK OLUYOR.


B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails