7 Nisan 2010 Çarşamba

MERCİMEKLİ KÖFTE



MALZEMELER
YARIM KG İNCE BULGUR
2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 ADET PATATES
2 KURU SOĞAN
YARIM DEMET MAYDONOZ
3  4 DAL YEŞİL SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI İSOT
1 DİŞ SARMISAK
KARABİBER KİMYON SIVI YAĞ TUZ

HAZIRLANIŞI
MERCİMEK VE PATATES BERABERCE HAŞLANIP SUYUYLA BERABER BULGURUN ÜZERİNE DÖKÜLÜP BULGURUN YUMUŞAMASI SAĞLANIR.
DİĞER TARAFTA SOĞANLAR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR VE YETERİ KADAR SIVI YAĞDA KAVRULUR.SALÇA SUYLA EZİLİP SOĞANLARIN ÜZERİNE EKLENİP KAVURULUR.ALTI KAPATILIR İSOT TUZ VE BAHARATLAR EKLENİR.
BULGURUN ÜZERİNE ALINIR VE YOĞRULUR.MAYDONOZ VE TAZE SOĞANLAR DOĞRANIP KÖFTENİN ÜZERİNE EKLENİR.BİRAZ DAHA YOĞRULUR.
SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN..





HE NEFİS ÖLÜMÜ TADACAKTIR







 
Hz. Aişe validemiz diyor ki; "Ben Hz. Peygamberin, vefatında çektiği ızdırabı gördükten sonra kolay ölmesinden dolayı kimseye gıpta etmem (imrenmem)" Diğer bir rivayette de Hz. Aişe: Rasulullah (S), benim midemle boğaz çukurum arasında (göğsümde) olduğu halde vefat etti. Rasulullah (S) den gördüğüm şeyden sonra, ölümün şiddetini kimse için çirkin saymam." demiştir.


Enbiya Suresi, Ayet 35- "Her nefis ölümü tadacaktır."

Bu ayeti kerime, her mahlukun faniliğini ifade eder. Her insan ölümü tattığı gibi, neticede şu dünyamız da ölümü tadacaktır. Dünyanın ölümüne kıyamet diyoruz.

Zümer suresi 68. ayette sura iki defa üfürülmekten bahsedilir. Birinci üfürülüşte Allah’ın diledikleri dışında göklerde ve yerde olanların hepsi ayağa kalkacaktır. Ayette istisna edilenler, rivayetlere nazaran dört büyük melek olan Cebrail Mikail Azrail İsrafil’dir. Bazı rivayetlerde “hamele-i arş” adı verilen meleklerin de bu istisnaya dahil kılındığını görürüz.

Mümin suresi 16. ayetin açıklamasında şu rivayete yer verilir.

Cenab-ı Hak kıyametin kopmasından sonra “bugün mülk kimin” diye sorar. Cevap verecek olmadığından kendisi “Vahid-Kahhar olan Allah’ın” der.

“Allah’a bakan vecih dışında her şey helak olucudur.” ayeti de bu meyanda zikredilebilir. (Kasas, 88)

Ölüm olayı, ruhun ölmesi değil bedenden ayrılması olayıdır. Kıyamet kopuncaya kadar ruhlar berzah hayatı denilen bir hayat mertebesinde hayatlarını devam ettirirler. Kıyamet ile mümit ismi azamı tecelli ile tecelli eder. Ardından sura ikinci üfürülüş ile bedenler ruhlara iade edilir. Mahşer meydanında tüm insanlar toplanır.

Doç. Dr. Şadi Eren
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails