26 Mart 2010 Cuma

LİMONLU kekli KURABİYE




“Günlerinizin en değerlisi Cuma günüdür. O günde Adem yaratılmış ve o günde ruhu kabzedilmiştir. Sûra üfürme o gündür, kıyamet o gündür. O günde bana çokça salavat getirin. Zira sizin salavatınız bana arzolunur.

 


MALZEMELER
1 paket oda ısında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
1 bardak kek

hazırlanışı
un ve kek hariç tüm malzemeler güzelce yoğrulur.
hamurdan cevizden büyük parçalar alınır.ortasına hafifçe bastırarak oyulur.1 tatlı kaşığı ufalanmış kek koyulup kapatılır.180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.

1 kaç dilim kek kalmıştı buzlukta bende çıkarıp kurabiyenin içini doldurdum.iyi yapmışım herkes beğendi...
afiyet olsun...
Kâinatta en büyük hâdise hiç şüphe yok ki, Kâinatın Efendisi Peygamberimiz (s.a.v.) Hz. Muhammed'in (a.s.m.) dünyaya teşrifleri hâdisesidir.

Çünkü, hilkat ağacının çekirdeği odur. Kâdir-i Zülcelâl, onun gelişini takdir etmemiş olsaydı, kâinat da, insan da olmayacaktı. Dolayısıyla imtihan dünyasının kapısı da açılmayacaktı. "Şu gördüğün büyük âleme büyük bir kitap nazarıyla bakılırsa, Nûr-u Muhammedî (a.s.m.) o kitabın kâtibinin kaleminin mürekkebidir: Eğer o âlem-i kebir, bir şecere tahayyül edilirse, Nur-u Muhammedî hem çekirdeği, hem semeresi [meyvesi> olur. Eğer dünya mücessem bir zîhayat farzedilirse, o nur onun ruhu olur. Eğer büyük bir insan tasavvur edilirse, o nur onun aklı olur."

İşte, "Sen olmasaydın, ey Habîbim, felekleri (kâinatı) yaratmazdım" kudsî hadisi, bu sırra işaret etmektedir.

Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım hadisi nasıl anlaşılmalıdır ve Hakikat-ı Muhammediye nedir?

Tasavvufi anlayışa göre, Allah’tan başka hiçbir şey yokken ilk defa hakikat-i Muhammediye var olmuş, bütün yaratıklar bu hakikatten ve onun için halkedilmiştir. Alemin var olma sebebi, maddesi ve gayesi bu hakikattir.


hayırlı cumalar


B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails