MALZEMER
1 KĞ TAVUK SARMA
4 ADET DOMATES
3 ADET PATATES
3 4 ADET YEŞİL BİBER
4 5 ADET KIRMIZI BİBER
3 ADET KURU SOĞAN
1 BAŞ SARMISAK
2 YEMEK KAŞIĞI İSOT
YARIM YEMEK KAŞIĞI SALÇA
KEKİK KARABİBER TUZ SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI
TAVUK SARMALAR TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERİNE 1 DİŞ SARMISAK VE 3 YEMEK KAŞIĞI SUDA EZİLMİŞ SALÇAYI TAVUKLARIN HER TARAFINA GELECEK ŞEKİLDE BOCA EDİP 200 DERECEDE KIZARTIRIZ.
DİĞER TARAFTA PATATES SOĞAN DOMATES BİBERLER VE SARMISAK İSTENİLEN ŞEKİLDE DOĞRANIP İSOT KEKİK KARABİBER TUZLA KARIŞTIRILIR.KIZARAN TAVUKLARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.BİRAZ SIVIYAĞ GEZDİRİLİR.200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN....
Bir Söz
Din kardeşinin yüzüne gülümsemen senin için bir sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman, bir sadakadır.Yolunu kaybetmiş kişiye doğru yol göstermen bir sadakadır.İnsanların gelip geçtiği yoldan, taşı, dikeni, kemiği, (eziyet verici her türlü nesneyi) kaldırman bir sadakadır. Kuyudan kova ile çektiğin sudan,din kardeşinin kovasına su dökmen, yine senin için bir sadakadır. [Hadis-i Şerif (Kütüb-ü Sitte).