Bir Söz
Uğursuzluk düşüncesine kapılarak kendisini, ihtiyacı olan bir işi yapmaktan alı koyan kimse, Allah’a olan inancı zedeler.
[Hadis-i Şerif (Müsned).]
Pasta çok uğraştırdı ama değdi harika bir pasta oldu.
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
İÇ KREMASI
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
yarım paket margarin
ÜST İÇİN
2 paket kremşanti
HAZIRLANIŞI
ilk önce kreması hazırlanır.
bunun için süt un nişasta şeker karıştırılarak koyuca pişirilir.vanilya eklenir ılınınca buzdolabına kaldırılır.4 5 saat buzdolabında bekletilir.karışım roboto alınır ve margarin parça parça eklenerek 15 20 dk çırpılır.tekrar buzdolabında bekletmeye devam edilir.
pandispanya için, yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.un nişasta kakao vanilya kabartma tozu elenerek yumurtalı karışıma eklenir.tahta kaşıkla karıştırılıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökülür.
160 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
kalıptan çıkardıktan sonra ikiye kesilir ve kubbeyi oluşturmak için kullanacağımız tabanı yuvarlak genişçe bir kaseye streçle kaplanır. ilk kek parçasına kasenin şekli verilerek tabana yerleştirilir ve halka oluşturulur.çokça çırptığımız kremanın tamamı kubbenin içine dökülür ve diğer kekle kapatılır.
böylece buzkukta bir gece bekletiyoruz.düz yuvarlak bir servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır.kremşanti çırpılır ve pastanın her tarafına sürülür.yarım saat daha buzdolabında bekletilir ve artık dilimlenerek servis yapılır:) afiyetle yenir