25 Mayıs 2010 Salı

F I S T I K L I BAKLAVA

ŞEYTANA NE KIZIYORSUN???BİR İYİLİK YAPTA O SANA KIZSIN...




2010 yılı Kuran-ı Kerim yılı


Kur'ân-ı Kerim'de şöyle buyurulmaktadır:
“Gerçekten bu Kur'an, insanları en doğru yola götürür.” (İsrâ Sûresi, 9)
Bir fende terakki etmek için, o fennin kanunlarına uymak bir zaruret olduğu gibi, hak ve hakikati bulmak için de, Kur'ân ve Sünnet'in düsturlarını rehber kabul etmek son derece gereklidir.
Evet, insan Cenâb-ı Hakk'ın zâtını, sıfatlarını ancak Kur'an'ın ve Sünnet'in irşadıyla bilebilir. Nereden gelip, nereye gittiğini, dünyadaki görevinin ne olduğunu, gideceği ahiret âleminin mahiyetini, hakikatini ancak bu iki vesile ile anlayabilir. Hangi fiil ve hareketlerin, hangi hâl ve tavırların Cenâb-ı Hakk'ın rızasını, hangilerinin de gazabını gerektireceğini; neyin hak, neyin batıl ve neyin hata, neyin doğru olduğunu yine Allah'ın Kitabından ve Onun sevgili Peygamberinden (asm.) öğrenecektir.
Bir insan, nelere, nasıl inanmakla iman dairesine gireceğini ve hangi amelleri işleyip nelerden çekinerek İslâm dairesinde kalacağını yine bu iki esastan, yâni Kur’an ve Sünnet'ten öğrenecektir.





Madem ki, bütün Müslümanların ölçüsü Kur'an ve Sünnet'tir, o halde bir Müslüman beşerî her inancı, her itikadı Kur'an'a ve onun birinci derecede tefsiri olan Hadîs-i şeriflere göre değerlendirecektir.
Hakk'ı bulmanın, hakikate ermenin tek yolu, Kur'an'a iman ve onun gereği ile amel etmektir. Çünkü, Kur'an, insanlığı mutlak hayır ve hakikate sevk etmek için, bizzat Allah-ü Teâlâ tarafından gönderilmiş mukaddes bir kitaptır. Kur'an, insanları tefekküre teşvik etmiş ve bunun ölçülerini aklın eline vermiştir. İnsanlar ancak onun ders verdiği ölçülerle kâinat Kitabı'nı okuyabilmiş ve ondaki gizli hakikatleri keşfedebilmişlerdir. Güneş, madde âlemini aydınlattığı gibi, Kur'an da maneviyat âlemini aydınlatmak için nazil olmuştur.
Kur'ân-ı Kerim, imanın birinci rüknü olan “Allah'a iman”ı bizlere ders verdiği gibi, “melâikelere, semavî kitaplara, peygamberlere, ahirete, kadere (hayır ve şerri Onun yarattığına) iman” etmeyi de ders verir. Bir insan, ancak iman hakikatlerine Kur'an'ın bildirdiği gibi iman etmekle mümin olur.
Hem Kur'ân-ı Kerim, Allah-ü Teâlâ'nın bütün emir ve yasaklarından ibaret olan İslâmîyet’i müminlere talim etmiştir. Bir mümin, bu emir ve yasaklara harfiyen uymakla kâmil bir Müslüman olur.




GELELİM TARİFİMİZE





MALZEMELER

1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SU
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNCE UN

AÇMAK İÇİN
BUĞDAY NİŞASTASI

ÜZERİ İÇİN 

200 GR TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

ŞERBETİ İÇİN

6 SU BARDAĞI SU
6 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM LİMON


ARASINA
200 GR ANTEP FISTIĞI



HAZIRLANIŞI
SÜT SIVI YAĞ  SU SİRKE  YUMURTA  KABARTMA TOZU KARIŞTIRILIR UN YAVAŞ YAVAŞ ALINIP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR.

HAMUR 1 SAAAT DİNLENDİRİLİR.DİNLENEN HAMURLARDAN CEVİZ KADAR BEZELER ALINIP 20 Lİ 4 GRUBA AYRILIR.

ÖNCE KÜÇÜK PASTA TABAĞI KADAR AÇILIR ARALARINA BOL NİŞASTA SERPİLİR.BÜTÜN BEZELER ÇİN AYNI İŞLEM YAPILIR.

20 Lİ GRUBUN BİRİNİ TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE İNCE OLARAK AÇIP TEPSİYE SERİLİR.İKİNCİ 20 Lİ GRUPTA AYNI ŞEKİLDE YAPLIR.TEPSİYE SERİLİR.ÜZERİNE BOLCA FISTIK SERPİLİR.DİĞERLERİDE AYNI ŞEKİLDE YAPILIR.

TEREYAĞ TAVADA ERİTİLİR.BAKLAVALAR İSTENİLEN ŞEKİLDE DİLİMLENİR.ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞ DÖKÜLÜR.130 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA YAVAŞ YAVAŞ PİŞİRİLİR.

ŞERBET HAZIRLNIP ILITILIR.SOĞUK BAKLAVANIN ÜZERİNE ILIK ŞERBET YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜLÜR.AFİYET OLSUN.


NE KADAR ZOR VE ZAHMETLİ OLSADA DEĞİYOR ASLINDA.....

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails