1 Nisan 2010 Perşembe

TUZLU KURABİYE



MALZEMELER

1 PAKET ODA ISISINDA MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI ELMA SİRKESİ
2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN

 ÜZERİN İÇİN
1 YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU

HAZIRLANIŞI
UN HARİÇ TÜM MALZEME KARIŞTIRILIP İYİCE KARIŞTIRILIR.
UN AZAR AZAR ALINIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPILIR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIP ŞEKİL VERİLİR.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SERPİLİR.
180 DERECEDE 20 25 DK KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.

NOT: FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA KURABİYELER SOĞUYANA KADAR HAVA ALACAK ŞEKİLDE ÜZERİ AÇIK OLARAK TEPSİDE BEKLETİRSENİZ DAHA GEVREK VE LEZZETLİ OLUR.
SEVGİLER.



Bir Söz
Hz. Cabir´den: "Hiçbir mü´min erkek, hiçbir mü´mine kadına kızıp darılmasın. Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, diğer bir huyundan memnun olabilir."
[(Müslim/Rada 61) ]




B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails