2 Mart 2010 Salı

ELMALI KURABİYE


Bir Söz
Ebu Melike Radiyallâhu Anh, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: "Şu üç kişi rızıklarını helalinden temin ettikleri zaman âhirette hesaba çekilmez. Oruç tutan, sahura kalkan, Allah yolunda cihat eden."
[(Kenzü´l-Ummal, 3:328) ]




ELMALI KURABİYEYİ ÇOK SEVERİM SIK SIK DA YAPARIM.TARÇIN VE ELMA KOKUSU BİRLEŞİNCE HARİKA BİR KOKU ORTAYA ÇIKIYOR YA BAYILIYORUM O KOKUYA.
BU KURABİYEYİ http://www.tuzbiberdergisi.com/  KURABİYELER ETKİNLİĞİNE gönderiyorum.

MALZEMELER
1 PAKET MARGARİN ODA ISISINDA
YARIM SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALABİLDİĞİNCE UN

İÇ MALZEMESİ
4 ADET ELMA
1 SU BARDAĞI CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI KURU ÜZÜM
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

ÜZERİ İÇİN
BOLCA PUDRA ŞEKERİ

İÇ MALZEMESİ HAZIRLANIŞI
ELMALAR RENDELENİR.ÜZERİNE ŞEKER İLAVE EDİLİP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.ATEŞTEN ALIP KURU ÜZÜM CEVİZ TARÇIN  PORTAKAL KABUĞU RENDESİ KATILIP KARIŞTIRILIR.

HAZIRLANIŞI

MARGARİN SIVI YAĞ YOĞURT YUMURTA PUDRA ŞEKERİ KABARTMA TOZU VANİLYA KREMA KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRILIR.UN AZAR AZAR İLAVE EDİLİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPILIR.HAMUR BUZDOLABINDA 1 SAAT DİNLENDİRİLİR.HAMURDAN LİMON BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIP AVUCUN İÇİNDE İNCE OLARAK AÇILIR.İÇİNE ILIMIŞ ELMALI HARÇTAN 1 TATLI KAŞIĞI KADAR KOYULUP POĞAÇA YAPAR GİBİ KAPATILIR.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİR.180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKARTILIP ILININCA BOLCA PUDRA ŞEKERİ SERPİLİR.AFİYET OLSUN..






B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails