22 Ocak 2010 Cuma

SEBZELİ BÖREK




MALZEMELER

YARIM KİLOUN
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE
TUZ ILIK SU
İÇ HARCI
5 6 ADET MANTAR
5 6 ADET YEŞİL SOĞAN
15 20 YAPRAK ISPANAK
YARIM SU BARDAĞI BEZELYE
TUZ KARABİBER KIRMIZI BİBER

ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA SARISI
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
TEREYAĞ PEYNİR ÇÖREK OTU(İSTEĞE BAĞLI)
HAZIRLANIŞI
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA ÖZLÜ BİR HAMUR YOĞURUYORUZ.
30 DK DİNLENİRİYORUZ.
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞDA MANTAR  ISPANAKVE BELYELERİDE EKLEYİP SOTELİYORUZ.
ALTINI KAPATIP TUZ KARABİBER KIRMIZI BİBER EKLİYORUZ.
HAMURDAN KÜÇÜK BEZELER ALIP PASTA SERVİS TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ.
İÇİNE FIRÇA YARDIMIYLA SIVI YAĞ SÜRÜP HARÇTAN DA BİR YEMEK KAŞIĞI EKLEYİP RULO YAPIYORUZ.RULOYU KENDİ ETRAFINDA DOLUYORUZ.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP BİRER PARÇA TEREYAĞ VE PEYNİR KOYUP ÇÖREK OTU SERPİYORUZ.
170 DERECE PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN...


B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails