14 Aralık 2009 Pazartesi

İRMİKLİ ELMALI KURABİYE















MALZEMELER
YARIM PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 YUMURTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
5 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
ALABİLDİĞİNCE UN

İÇ HARCI İÇİN
3 ADET ELMA
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİ KARIŞTIRILIP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.ELMALAR RENDELENİR ŞEKERLE BERABER KAVRULUR.TARÇIN VE CEVİZ İÇİ EKLENİP KARIŞTIRILIR.
HAMUR İKİ PARÇAYA BÖLÜNÜR.İLK PARÇAYI ELLE YADA MERDANEYLE YUVARLAK BORCAM BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR.ÜZERİNE ELMALI HARÇ SERİLİR.DİĞER HAMUR DA AYNI ŞEKİLDE AÇILIP ELMALI HARCIN ÜZERİ KAPATILIR.180 DERECE DE KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.PUDRA ŞEKERİ SERPİLİP DİLİMLENİR.AFİYET OLSUN.

İRMİKLE ÇOK GÜZEL OLDU KITIR KITIR...

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails