6 Mart 2010 Cumartesi

BİBERLİ EKMEK


Bir Söz


"Kim nimete kavuşunca şükreder, dert ve acılarla karşılaşınca sabreder, haksızlık yapınca af diler, haksızlığa uğradığında da affederse... işte onlar güvende ve doğru yolda olan kimselerdir."

[(Taberani) ]



MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN

HARCI İÇİN
4 ADET KURU SOĞAN 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 5 YEMEK KAŞIĞI SUSAM SIVI YAĞ

YAPILIŞI
SU YAĞ MAYA TUZ ŞEKERİN İÇİNDE MAYA ERİTİLİR UN YAVAŞ YAVAŞ ALINIR ELE YAPIŞMAYAN HAMUR YAPILIR.ÜSTÜNÜ KAPATIP YARIM SAAT DİNLENDİRİYORUZ.SONRA MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ALIP ELİMİZDE HAMURU AÇIYORUZ ÜZERİNE HARÇDAN BOLCA DÖKÜP TEPSİYE DİZİP YARIM SAAT KADAR DAHA DİNLENDİRİYORUZ. 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN....

HARCIN HAZIRLANIŞI
TAVANIN İÇİNE SIVIYAĞ ALINIR ÜZERİNE SOĞANLAR MİNİK MİNİK DOĞRANIR SALÇA EKLENİR KAVRULUR ALTINI KAPATIP SUSAMLARIDA EKLEYİP KARIŞTIRILIR.


NOT:PİŞEN BİBERLİ EKMEKLERİ SALÇALI TARAFLAR ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE KAPALI BİR KABIN İÇİNDE DİNLENDİRİYORUZ....PUF PUF OLUYOR KAPALI ŞEKİLDE DİNLENİNCE....

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails