9 Şubat 2010 Salı

HAVUÇLU KEK






MALZEMELER
3 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1.5 2 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI
YİNE YUMURTA AKLARINI VE SARILARINI AYRI AYRI ÇIRPTIM.YUMURTA SARISINI ÇIRPTIKTAN SONRA SIVI YAĞ YOĞURT EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM ETTİM.YUMURTA AKLARINI EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRDIM.ÜZERİNE RENDELENMİŞ HAVUÇLARI UNU TARÇINI KABARTMA TOZU VANİLYAYIDA EKLEYİP KARIŞTIRDIM.KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜP 170 DERECEDE 35 40 DK PİŞİRDİM.

ÇOK HOŞ NEMLİ BİR KEK OLDU. AFİYET OLSUN...


B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails