15 Mart 2010 Pazartesi

ELMALI KEK




yine elma yine tarçın yine ceviz:)))) seviyorum bu üç lezzeti bir arada olunca:) .....




Bir Söz
"Sizden biriniz, bir yemeğe davet olunduğunda, bu davete icabet etsin (kendisinin istek ve ihtiyacı olmadığını ileri sürerek gitmemezlik etmesin). Davet edildiğinde oruçlu bulunuyorsa, çağıran kimseye (davetinden dolayı teşekkür edip) hayır dua etsin. Oruçlu değilse yemeğe katılsın ve sofraya getirilen yemekten yesin."
[(Müslim) ]










ELMALI KEK
4 YUMURTA
3 ELMA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI SÜT
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 YEMEK KAŞIĞI HAŞHAŞ
2 SU BARDAĞI UN


YUMURTA VE ŞEKER ÇIRP YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ VE YAĞI EKLE ÜZERİNE ELMALARI RENDELE. UN KABARTMA TOZU VANİLYA  CEVİZ VE TARÇINI UNLA KARIŞTIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖK 180 DERECEDE KÜRDAN TEMİZ ÇIKANA KADAR PİŞİR.

 HüNeRLİ bAyAn

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails