MALZEMELER
1.5 SU BARDAĞI SÜT
1.5 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET YAŞ MAYA
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YUMURTA
UN
1 PAKET MARGARİN
İÇ MALZEMESİ
PEYNİR MAYDONOZ
HAZIRLANIŞI
SIVI MALZEMELERİ BİR KABA ALALIM MAYAYI ŞEKERİ TUZU EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRALIM.UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPALIM.HAMURU İKİYE BÖLELİM.
İKİYE BÖLDÜĞÜMÜZ HAMURLARI ONARLI BEZEYE AYIRALIM.(20 BEZE OLACAK)
BEZELERİ TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIP ÜZERLERİNE MARGARİN SÜRELİM.HER TARAFINA İYİCE SÜRELİM KENAR KISIMLARINA DAHA ÇOK SÜRELİM.
10 BEZEYİ BU ŞEKİLDE YAPIP ÜST ÜSTE KAPATALIM.EN ÜSTTEKİNİ YAĞLAMAYALIM.
TEK BİR YUFKA HALİNDE HAFİF HAFİF BASTIRARAK HAZIR YUFKA EBATINDA AÇALIM.
AÇTIĞIMIZ YUFKAYI SİGARA BÖREĞİ SARACAK ŞEKİLDE KESELİM.UZUN KENARINA PEYNİRLİ HARÇTAN KOYUP SARALIM.BÜTÜN HEPSİNE AYNI İŞLEMİ TAKRARLAYALIM.
DİĞER 10 LU BEZEYİDA AYNI ŞEKİLDE YAPALIM.
ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SERPELİM.180 DERECEDE KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.AFİYET OLSUN.