15 Şubat 2010 Pazartesi

İLK MİM:) MMMMMMMMMMMMMMM

1-Sizi mimleyen kişinin linkini veriniz.
http://aysegulkurtulus.blogspot.com  


2-Çocukluğunuzda anne ve babanızla (ya da aile büyükleriyle) yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay, bir aktivite, bir eylem… Ve hangi yönünüze katkıda bulunduğu…
ANNEMLE BABAM ÇOK İYİ ANLAŞIRLARDI KAVGALARI HİÇ OLMAZDI.OLSADA GÖNÜL ALMAYI BİLİRLERDİ.BENDE ÖYLEYİM:;)

3.Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı?
OYUNCAKLARLA OYNAMAYI SEVMEZDİM HALADA SEVMİYORUM:)MUTFAK KURDUYDUM BEN KÜÇÜKKENDE:)


4.Sokakta oynar mıydınız?
EVET FUTBOL OYNARDIM SOKAKTA:) AMA ŞİMDİ ANLAMIYORUM HİÇ:)

5-Çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum/olay

ÇOCUKLUĞUMLA İLGİLİ BİŞEY DİYEMEYECEM AMA GENÇLİK (AH AH ŞİMDİ AĞLAYACM BUNALIMA GİRECEM YAŞLANIYORUM EYVAHH):):) EVET GENÇ OLSAYDIM GENÇ OLSAYDIM AMA OLAMAM BEN GENÇ OLMADIM BEN ÇABUK BÜYÜDÜM.ÇOCUKKENDE BÜYÜKTÜM GENÇKENDE BÜYÜKTÜM::((((((((((((

6-Çocukluk ve ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay…
ÇOCUKKEN TÜM YAKIN AKRABALARLA AMCA DAYI HALA TEYZE VS VS HEP BERABERDİK.ÇOK EĞLENCELİYDİ.HERKES ÇOK NEŞELİYDİ.BÜTÜN KUZENLER HEP BERABER BÜYÜDÜK.BİR ARAYA GELİNCE ÇOK GÜLERİZ O HALLERİMİZE ÇOK ANILARIMIZ VAR PAYLAŞACAK.ÇOK ÖZLERİM O GÜNLERİ. HELE ANNEANNE EVİNDEKİ GEÇEN TATİLLERİMİZ. İYİKİDE O GÜNLERİ YAŞAMIZ.

7-Varsa çocukluk dönemine dair bugünü etkileyen bir olay, anı.
EVET ÇOCUKKEN ÜZERİME KUZENLERİN BAZILARI YAPTIKLARI ŞEYİ BENİM ÜZERLERİME YIKARLARDI(İÇİNE KAPANIKTIMDA BİRAZCIK, KÜÇÜKKEN) OLANLAR BENİ ÇOK ETKİLEDİ ETKİSİ HİÇ GEÇMEDİ.ŞİMDİ ONLARA GÜVENMİYORUM MESELA:)







SEVGİLİ AYŞECİM TŞK EDERİM.SEVGİLER SANABENDE SEVGİLİ ARKADAŞIM http://gonulozturksay.blogspot.com/   arkadaşımı MİMliyorum.


 

YOĞURTLU PATATES



Antepli değilim ama herkes beni Antepli sanır.Antep yemeklerini çok sık yaptığımdan dolayıdır:)Ablamın eşi Antepli.Ablam onlardan bende ablamdan öğreniyorum Antep yemeklerini.Ablam diye söylemiyorum harika yemekler yapar:) Ablam eşi ve büyük yeğenimin  Anteplilere yakışır kilodalar:) Ablam 2 yıl Antepte görev yaptı.Defalarca Antebe gitmeme rağmen çarşılarını gezip alışveriş yapmaya fırsat bulamadım.Hep günü birlik gidip geldim.Halbuki tam bana göre bir yerdi çarşı pazarları.Baharatlar kuru sebzeler pastalık malzemeler vs vs vs.:((( neyse artık olan oldu inşallah bir gün sırf gezip alışveriş yapmaya da giderim:)

Bu yemeği mutlaka denemelisiniz.Ana yemek, çorba hangi katagoriye koymak isterseniz koyulabilir.Genelde bizim evde(bana göre) ana yemektir.Salçalı yemekleri acılı yaptığım  herkes acı yiyemediği ve evimize ilk defa gelecek kişilerin acı yeyip yemeklerini bilmediğim için genelde bu yemeği yaparım.Yiyenlerden beğenmeyen hiç olmadı.O kadar bereketli o kadar lezzetliki mutlaka denemelisiniz derim ben.Yuvalama yediyseniz onun kolaya kaçma versiyonu:))) Her haliyle çok lezzetli Anetpliler bu yemeği makarnayla yüzük çorbasıyla da yapıyorlar.Makarnalı yemedim ama yüzük çorbası haliyle yedim...O kadar anlattım denersiniz artık::)
Bir tarif verecem çenem düştü resmen:) Eğer tarifde yanlış varsa şimdiden Antepli arkadaşlardan özürdiliyorum...Ama ben yıllardır bu şekilde yapıyorum.

MALZEMELER
YARIM KİLO KUŞBAŞI ET
5 ADET PATATES
3 SU BARDAĞI NOHUT
YARIM KİLO YOĞURT
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI UN
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI KURU NANE
1 YEMEK KAŞIĞI HASBİR
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1YEMEK KAŞIĞI TUZ

HAZIRLANIŞI
BİR GECE ÖNCEDEN ISLATTIĞIMIZ NOHUTLARI ETLE BERABER 1,5 2 LİTRE SUDA HAŞLAYALIM.PATATESLERİ  SOYALIM.YIKAYALIM.KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYALIM.TENCEREYE ÇOK AZ YAĞ ALIP PATATESLERİ BİR KAÇ DAKİKA KARABİBERLE BERABER KAVURALIM.( PATATESLERDEN ÇİĞ TAT GELMEMESİ İÇİN)
HAŞLANAN ET VE NOHUTU SUYUYLA BERABER PATATESLERİN ÜZERİNE EKLEYELİM.TUZUDA EKLEİP PATATESLER EZİLMEYECEK KADAR PİŞİRELİM.
BAŞKA BİR KABIN İÇİNE YOĞURDU YUMURTAYI VE UNU ALIP İYİCE KARIŞTIRALIM.YOĞURDUN İYİCE EZİLMESİ LAZIM.KREMA GİBİ OLACAK.PİŞMEYE DEVAM EDEN PATATES NOHUT VE ETİN ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ VE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK YOĞURDU EKLEYELİM VE KARIŞTIRMAYA DEVAM EDELİM.KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.AKSİ TAKDİRDE KESİLİR VE YEMEK YENMEZ HALE GELİR.
KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KAPATIYORUZ.TAVAYA YAĞI ALIYORUZ.İYİCE YAKIYORUZ YAĞI.ÜZERİNE NANEYİ EKLEYİP KAPATIYORUZ.EN SON HASBİRİ EKLİYORUZ.YEMEĞİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜP KARIŞTIRIYORUZ.
AFİYET OLSUN.





NOT 1:TAVUK ETİYLEDE ÇOK GÜZEL OLUYOR.TAVUĞUN HANGİ ETİ OLURSA OLSUN.İYİCE HAŞLAYIN TAVUĞU.KEMİKLİYSE KEMİĞİNDEN SIYIRIP KÜP KÜP DOĞRAYIN.BEN DOĞRAYMIYORUM İYİCE HAŞLANDIĞI ZAMAN ELİMLE PARÇALARA BÖLÜYORUM.

NOT 2: KEMİKLERİ İYİCE HAŞLAYIP KEMİK SUYUYLADA YAPABİLİRSİNİZ.

NOT 3: EĞER YOĞURDUNUZ GÜZELSE NE ETE NE DE TAVUĞA GEREK VAR.KALİTELİ BİR YOĞURTLA ETSİZ TAVUKSUZDA GÜZEL OLUYOR:)

NOT 4: TAVUKSUZ VE ETSİZ YAPTIĞIMDA 2 ADET BULYON ATIYORUM.PATATESLER HAŞLANIRKEN.

NOT 5: ÇOK YAĞLI GİBİ DURUYOR.YAĞLAR YEMEĞE PEK KARIŞMIYOR.AMA ÇOK YAĞLI OLMUYOR.

NOT6: YEMEK ÇOK GEÇ SOĞUYOR.4 SAAT FALAN SICAKLIĞINI KORUYOR.

NOT 7: YEMEK SICAKKEN TUZU PEK BELLİ OLMUYOR.YANİ YEMEĞİN TUZU YOK DİYE SÜREKLİ TUZ EKLEMEYİN.

NOT 8: HASBİR YOĞURTLU ÇORBALARIN ÜZERİNDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR.BAZI AKTARLAR HASBİR BAZILARIDA SAFRAN ADI ALTINDA SATILIYOR.ANTEPLİLER HASBİR DİYOR AMA:) TADI YOK GİBİ BİŞEY ZATEN:) GÖRÜNTÜ VAR TAT YOK SAYABİLİRSİNİZ.:)KIRMIZI RENKLİ BİR BİTKİ

NOT 9: ÇOK BEREKETLİ BİR YEMEK. BU ÖLÇÜLERLE 10 KİŞİ BELKİ DE 12 KİŞİ YER.TABİ HERKES BİR TABAKLA YETİNMİYOR HABERİNİZ OLSUN:)

NOT 10: BOL NANELİ GÜZEL OLUYOR.BEN BOL KURU NANE KULLANIYORUM.

NOT 11: KIVAMI NE ÇOK KOYU NEDE ÇOK SIVI OLUYOR.

NOT 12: DENEMEYE DEĞER.


                                       NOT 13: ÇOCUKLARDA SEVEREK YİYOR.DÜN ARKADAŞIMIN 2 YAŞINDAKİ OĞLU ABARTISIZ İKİ KASEDEN FAZLA YEDİ MAŞALLAH DİYEYİMDE:)

                           NOT 14 : BU LİSTE UZAR GİDER.
                                        MUTLAKA DENEYİN. AH BİRDE TABAKTAKİ HALLERİNİ ÇEKMİŞ OLSAYDIM VE HATTA HEPİNİZE BİRER TABAK YOLLAYABİLSEYDİM:)

NEYSE YA  BUGÜN BENİM  ÇENEM DÜŞTÜ GİBİ.
SEVGİLER.....



VALLA BAK DENEYİN :) DENEYEMEM DERSENİZ BUYRUN BİZE GELİN  :)



BU YEMEĞİ SEVGİLİ  BİRSENCENİN www.birseninmutfagi.com/2010/01/ye-52-davet-yemekleri.html 

YE#52 DAVET YEMEKLERİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM...


B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails