SİVEREK TAVASI DA ACI BİR YEMEK.BEN SİVEREKLİLERDEN ÖĞRENDİM.YEMEDEN ÖĞRENDİM ÇÜNKÜ ONLAR TARİF ETTİLER BEN YAPTIM ONLARDA YEDİLER:) )))
YILLARDIR DA DEVAM EDİYOR.BEN HAZIRLIYORUM ONLAR YİYOR.:):):)BENİ GAZAMI GETİRİYORLAR YOKSA GERÇEKTEN GÜZELMİ OLUYOR BİLMİYORUM.YALNIZ BEN YAPARKEN BAZEN SİNİR OLUYORUM. İÇİNE SARMISAK BOL KOYULUYOR VE SARMISAK SOYMAKTAN GINA GELİYOR.NEYSE AFİYET OLSUN YİYENLERE..
ACI SEVİYORSANIZ TAVSİYE EDİYORUM.
BEREKETLİ BİR YEMEK.
MALZEMELER
1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti
2 kilo domates
250 gr salçalık biber
250 gr yeşilbiber
4 5 baş sarmısak
250 gr isot
250 gr pul biber
1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum)
karabiber kekik kimyon tuz
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsininin içine etleri alalım.
sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım.
domatesleri soyalım.tepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalım.domatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım
et sıvı yağ pul biber isot tuz ve sarmısağı iyice harmanlayalım.iyice karışmış olması lazım bunların.domates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.yemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim.
odun fırınında pişse daha güzel oluyor.ama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim. isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsiniz.yemeğin özelliği tepside yenmesi.en güzel yanı bulaşık çıkmıyor:)
afiyet olsun.