18 Şubat 2010 Perşembe

SİVEREK TAVASI

SABAH SABAHDA ACI YEMEK TARİFİ OLURMU ? EĞER ACI SEVİYORSANIZ VE SÜREKLİ  ACI SEVERLERLE BERABERSENİZ GÜNÜN HER SAATİNDE OLUR.
SİVEREK TAVASI DA ACI BİR YEMEK.BEN SİVEREKLİLERDEN ÖĞRENDİM.YEMEDEN ÖĞRENDİM ÇÜNKÜ ONLAR TARİF ETTİLER BEN YAPTIM ONLARDA YEDİLER:) )))
YILLARDIR DA DEVAM EDİYOR.BEN HAZIRLIYORUM ONLAR YİYOR.:):):)BENİ GAZAMI GETİRİYORLAR YOKSA GERÇEKTEN GÜZELMİ OLUYOR BİLMİYORUM.YALNIZ BEN YAPARKEN BAZEN SİNİR OLUYORUM. İÇİNE SARMISAK BOL KOYULUYOR VE SARMISAK SOYMAKTAN GINA GELİYOR.NEYSE AFİYET OLSUN YİYENLERE..
ACI SEVİYORSANIZ TAVSİYE EDİYORUM.
BEREKETLİ BİR YEMEK.



MALZEMELER
1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti
2 kilo domates
250 gr salçalık biber
250 gr yeşilbiber
4 5 baş sarmısak
250 gr isot
250 gr pul biber
1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum)
karabiber kekik kimyon tuz

HAZIRLANIŞI
Fırın tepsininin içine etleri alalım.
sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım.
domatesleri soyalım.tepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalım.domatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım
et sıvı yağ pul biber isot tuz ve  sarmısağı iyice harmanlayalım.iyice karışmış olması lazım bunların.domates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.yemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim.

odun fırınında pişse daha güzel oluyor.ama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim. isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsiniz.yemeğin özelliği tepside yenmesi.en güzel yanı bulaşık çıkmıyor:)

afiyet olsun.


YUNAN TATLISI


Malzemeler


3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
1.5 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
yarım çay bardağı ceviz içi

Şerbeti:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker





Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpılım.
Sırasıyla sıvıyağ, vanilya, hindistan cevizi,galeta unu, kabartma tozu, koyup karıştırılır.Margarinle yağlanmış, borcama dökülür.180C de 15 dk pişirilir.

Tatlı pişerken şerbeti hazırlanır.

Tatlı sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti üzerine dökülür.İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra buzdolabında dinlendirlir.üzerine hindistan cevizi fındık fıstık ceviz le süslenir...


bu tatlıyı amcamın kızında yemiştim.tarifini ondan aldım.ama internette gördüklerimin üzeri krem şantiyleyle kapatılmıştı.hangisi orjinali bilmiyorum:) birde 3 su bardağı sıvı yağ yazıyordu.3 su bardağı yağ bu kadar malzemeye fazla değilmi ama.afiyet olsun

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails