14 Mart 2010 Pazar

BADEMLİ BEZELYELİ HAVUÇLU PİLAV





MALZEMELER
  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 2 ADET HAVUÇ
  • 1 SU BARDAĞI BEZELYE
  • YARIM SU BARDAĞI BADEM
  • 1 ADET ET BULYON
  • SIVI YAĞ TUZ KARABİBER
  • 3 SU BARDAĞI SICAK SU
HAZIRLANIŞI
  • PİRİNÇLER İYİCE YIKANIR
  • HAVUÇLAR KÜP KÜP DOGRANIR
  • SIVI YAĞ DA HAVUÇLAR KAVRULUR.
  • ÜZERİNE BEZELYE VE BADEMLER EKLENİR Bİ KAÇ DK SOTELENİR
  • PİRİNÇLER EKLENİP 5 6 KAVRULUR.
  • İSTEĞE BAĞLI BULYON TUZ KARABİBER EKLENİR.
  • 3 SU BARDAĞI SICAK SU EKLENİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.
  • AFİYET OLSUN.

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails