25 Mart 2010 Perşembe

SADE KÖFTE




MALZEMELER
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
YARIM SU BARDAĞI İRMİK
YARIM SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
SALÇA TUZ KARABİBER KİMYON PUL BİBER




ÜZERİ İÇİN
1 ADET KIRMIZI BİBER
BİRAZ MAYDONOZ
2 DAL YEŞİL SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
bulgur  ılık su ile ıslatılıp 10 15 dk bekletilir.üzerine irmik yumurta salça karabiber kimyon pul biber eklenip azar azar su ilavesiyle yoğrulur.en son un eklenip biraz daha yoğrulur.
ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elle hafif bastırarak yuvarlak şekil verilir. 
yeteri kadar sıvı yağ tavaya alınır köfteler kızartılır.
diğer tarafta kırmızı biber soğan sarmısak ince ince doğranır.hafifçe tavada sotelenir.kızaran köftelerin üzerine sotelen malzemeler gezdirilir.maydonozlar ince ince kıyılıp köftelerin üzerine serpiştirilir.

çok sevdiğim bir tarif.genelde annem içli köfte yaptığında artan hamurları bu şekilde değerlendirir.
 birde yumurta kızartılan bir tarif var o bundan daha güzel oluyor.beş çaylarında falan süper gidiyor:)
afiyet olsun...


Bir Söz
"Sizden biriniz: - Allahım, dilersen beni affeyle, dilersen bana acı, demesin. Allah´tan isteğini kesin dille yapsın. Çünkü Allah´ı zorlayan hiçbir kuvvet yoktur."
[(Buhari, Müslim) ]

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails