20 Şubat 2010 Cumartesi

PUDİNGLİ KEK





HÜNERLİ BAYANIN HAVUÇLU KAKAOLU KEKİNDEN YAPMAK İÇİN MUTFAĞA GİRİLİR.AMA HAVUÇ RENDELENMEYE ÜŞENİLİR.KAKAOLU PUDİNGLE GÖZ GÖZE GELİNİR VE PUDİNGLİ KEK YAPMAYA KARAR VERİLİR.

MALZEMELER

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KAKAOLU TOZ PUDİNG
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ADET PORTAKAL KABUĞU 
 1 ADET LİMON KABUĞI
YARIM SU BARDAĞI TÜM FINDIK

HAZIRLANIŞI
YUMURTA AKLARINI 1 SU BARDAĞI ŞEKERLE İYİCE ÇIRPTIM.
YUMURTA SARILARINI PUDİNLE ÇIRPTIM.SIVI YAĞI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM ETTİM.ARDINDAN YOĞURDU EKLEYİP ÇIRPTIM.
YUMURTA AKLARINIDA BU KARIŞMA EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRDIM.
UN KABARTMA TOZU KAKAO VANİLYAYI BİR KABA ELEDİM.
DÜŞÜK DEVİRDE UNU SIVI KARIŞMA EKLEYİP KARIŞTIRDIM.
FINDIKLARI KAVURDUM.PORTAKAL VE LİMON KABUKLARINI KÜÇÜK KÜÇÜK  DOĞRADIM.FINDIKLARI TÜM BIRAKTIM.ÜÇÜNÜ UNLADIKTAN SONRA KEKİN İÇİNDE ATIP KARIŞTIRDIM.
KALIBI YAĞLAYIP KEKİ DÖKTÜM ISITILMAMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 35 40 DK PİŞİRDİM.





B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails