15 Kasım 2009 Pazar

elmalı kurabiye



ELMA TARÇIN VE CEVİZ KARIŞIMI....3Ü BİR ARADA...:) SÜPER OLUYOR...:)

MALZEMELER
YARIM PAKET MARGARİN
1 FİNCAN SIVI YAĞ
1 YUMURTA
5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 ADET ELMA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI İNCE KIYILMIŞ CEVİZ
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
UN ALABİLDİĞİNCE

HAZIRLANIŞI
UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ BİR KABA AL ELMALI RENDELE TARÇINI VE CEVİZİ EKLE KARIŞTIR UNU YAVAŞ YAVAŞ EKLE YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE ET İSTEDİĞİN ŞEKLİ VER 180 DERECEDE PEMBELEŞENE KADAR PİŞİR.AFİYET OLSUN..

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ EN SEVDİĞİM YEMEK ÇOCUKLUĞUMDA ADI BEYAZ PİLAVDI:) ŞİMDİ PİRİNÇ PİLAVI...



MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
YARIM SU BURDAĞI SIVI YAĞ
5 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
1,5 SU BARDAĞI SICAK ET SUYU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

HAZIRLANIŞI
PİRİNÇLER YIKANIP SÜZÜLÜR. TEFLON TENCEREDE ŞEHRİYELER KAVRULUR PİRİNÇLER EKLENİP İYİCE KAVRULUR.ÜZERİNE SICAK ET SUYU TUZ KARABİBER EKLENİR.ÇOK KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN...

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails