5 Mart 2010 Cuma

AĞLAYAN PASTA


Bir Söz
Câbir ibni Abdullah radıyallahu anh anlatıyor: Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem ile bir seferden dönüyorduk. Öğle vakti ağaçlık, çalılık bir vadide mola verdik. Askerler ağaçların altında gölgelenmek üzere çevreye dağılmış, Resûl-i Ekrem de kılıcını bir ağaca asarak dinlenmeye başlamıştı. Birazcık uyumuştuk ki, Resûl-i Ekrem´in bizi çağırdığını duyup yanına koştuk. Bir de baktık, yanında bir müşrik oturuyor. Bu adam Hz. Peygamber uyurken ağaca asılı kılıcını almış. O sırada Resûl-i Ekrem uyanmış. Adam kılıcı çekerek sormuş: - "Benden korkuyor musun?" - "Hayır, korkmuyorum." - "Peki, şimdi seni benim elimden kim kurtaracak?" - "Allah!" İşte o zaman adamın elindeki kılıç yere düşüvermiş. Bu defa Resûl-i Ekrem yerdeki kılıcı alarak adama sormuş: - "Seni benim elimden kim kurtaracak?" Adam şöyle demiş: - "İyi bir cezalandırıcı ol!" Hz. Peygamber adama, - "Allah´tan başka ilâh olmadığını, benim Allah´ın Elçisi olduğumu kabul eder misin?" diye sorunca, - "Hayır" demiş. "Kabul etmem. Ancak seninle savaşmamaya, seninle savaşacak bir topluluk içinde bulunmamaya söz veririm." Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bu adamı serbest bıraktı. O da arkadaşlarının yanına dönünce onlara şöyle demiş: - "Ben en hayırlı kişinin yanından geliyorum."
[Buhârî, Cihâd 84, 87, Megâzî 31, 32; Müslim, Müsâfirîn 311, Fezâil 13, 14; Ahmed b. Hanbel, Müsned, III,
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
2 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)

çikolata sosu için:
3 çay bardağı süt
2,5 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
yine 2 yemek kaşığı kadar sarelle ekledim.

sosun hazırlanışı
 Tüm malzemeyi iyice karıştırarak pişirelim.Piştikten sonra sarelleyi ekleyip soğutalım.

KEKİN HAZIRLANIŞI 
Yumurta ve şekeri  çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. En son sütü ilave edip son bir kere daha çırpalım.Borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında pişirelim.Kek ılıdıktan sonra üzerine 2 su bardağı sütümüzü dökelim.
Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Buzdolabında bir kaç saat bekletelim. çikolatalı sosunu  hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
Krem şantinin üstüne dökelim yada servis yapacağımız zaman keki dilimleyip sosu öyle dökelim.
afiyet olsun.…


krem şantinin üzerine damla çikolata atıp çikolata sosunu öyle döküyorum çoğu kez.
hayırlı cumalar...

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails