12 Mayıs 2010 Çarşamba

UN BÖREĞİ



Bir Söz


"Gerçekten siz, mallarınızla insanları (memnun etmeğe) güç getiremezsiniz. Ancak, onları güler yüz ve güzel huyunuzla kendinizden memnun bırakabilirsiniz."

[(Ebu Ya´la, Bezzar) ]







MALZEMELER

HAMUR MALZEMESİ

2 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
2  yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ

3 ADET PATATES
1 KASE LOR
YARIM DEMET MAYDONOZ
TUZ KARABİBER

ARASINA SÜRMEK İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
UN

ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA SARISI


YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP SERT OLMAYAN BİR HAMUR YAPALIM.
ÜZERİNİ KAPATIP YARIM SAAT DİNLENDİRELİM.

PATATESLERİN KABUKLARINI SOYUP BİR KAÇ PARÇAYA BÖLÜP HAŞLAYALIM
HAŞLANAN PATATESLERİ ÇATALLA EZİP LORLA KARIŞTIRALIM MAYDONOZU İNCE İNCE DOĞRAYIP KARIŞIMA EKLEYELİM İSTEĞE GÖRE KARABİBER VE TUZ EKLEYELİM.

DİNLENEN HAMURDAN 2 BEZE YAPALIM
UN YARDIMIYLA 60 70 CM İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇALIM.
YUFKANIN HER TARAFINA SIVI YAĞ SÜRÜP UN SERPELİM.
YUFKANIN BİR KENARINA HARÇTAN YETERİ KADAR KOYUP RULO YAPALIM.
TEPSİYİ HAFİF YAĞLAYALIM.
BÖREKLERİ 2 YE KESİP TEPSİYE ALALIM.
YUMURTA SARISI SÜRDÜKTEN SONRA DİLİMLEYELİM.
180 DERECEDE KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN


B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails