3 Mayıs 2010 Pazartesi

PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK


Bir Söz


"Sizden biriniz: - Allahım, dilersen beni affeyle, dilersen bana acı, demesin. Allah´tan isteğini kesin dille yapsın. Çünkü Allah´ı zorlayan hiçbir kuvvet yoktur."

[(Buhari, Müslim) ]






 bu tarifimide 59.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE gülsüm/ arkadaşıma yolluyorum








MALZEMELER
YARIM KĞ UN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI ELMA SİRKESİ
ILIK SU
 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

İÇ MALZEMESİ
4 ADET PATATES
1 ADAET KURU SOĞAN
YARIM DEMET MAYDONOZ
4 5 DAL TAZE SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ KARABİBER SIVI YAĞ

ARALARINA SÜRMEK İÇİN
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ


HAZIRLANIŞI
SU SİRKE SIVIYAĞ KARIŞTIRILIR.UN VE TUZ EKLENEREK HAMUR YOĞURULMAYA BAŞLANIR.SU AZAR AZAR EKLENEREK KULAK MEMESİNDEN DAHA SERT BİR HAMUR YAPILIR.HAMUR EN AZ 10 DK YOĞRULUR.
ÜZERİNE KAPATILIP YARIM SAAT DİNLENDİRİLİR.

PATATESLER KABUKLARI SOYULUP BİKAÇ PARÇAYA BÖLÜNÜP HAŞLANIR.
TAVAYA 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ ALINI DOĞRANAN SOĞAN YAĞDA KAVRULUR.SALÇA SOĞANIN ÜZERİNE EKLENİP SOĞANLA BERANER KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR.PATATESLER ÇATALLA EZİLİP SOĞANIN ÜZERİNE EKLENİR.BİKAÇ DAKİKA KAVRULUR.ALTINI KAPATIP İSTENİRSE TUZ KARABİBER EKLENİR.MAYDONOZ VE TANE SOĞANLAR DOĞRANIP PATATESLERİN ÜZERİNE EKLENİP KARIŞTIRILIR.

HAMURDAN 10 TANE MANDALİNE BÜYÜKÜĞÜNDE BEZELER ALINIR.
UN YARDIMIYLA BEZELER İNCECİK AÇILIR.ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜLÜR.PATATESLİ HARÇTAN HER TARAFINA YETERİ KADAR SERPİLİR.
RULOA ŞEKLİNDE SARILIR VE İLK YUFKA GÜL ŞEKLİNDE DİĞERLERİ ONUN ETRAFINI KAPLAYACAK ŞEKİLDE  YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERİNE 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT SÜRDÜM SADECE.
160 DERECEDE 30 DK PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN



ÇOK LEZZETLİ YUMUŞACIK BİR BÖREK OLDU.

İÇ HARCI KAHVALTIDA VE BEŞ ÇAYLARINDA DA ALTARNATİF OLARAK SUNULABİLİR.
KAVRULMUŞ SOĞAN SALÇA KARABİBER VE HAŞLANAMIŞ PATATES MUHTEŞEM DÖRTLÜ :)


B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails