17 Aralık 2009 Perşembe

ISPANAKLI PASTA

































MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ RONDODO KIYILMIŞ ISPANAK
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI FINDIK
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 PAKET KREM ŞANTİ

HAZIRLANIŞI
YUMURTA VE ŞEKER YUMURTALAR KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPILIR.ÇIRPILIRKEN SIVI YAĞ EKLENİR ARDINDAN SÜT EKLENİR ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.KIYILMIŞ ISPANAKLAR EKLENİR ÇIRPILIR.ARDINDAN FINDIK UN KABARTMA TOZU VANİLYA EKLENİR ÇOK AZ ÇIRPILIR.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ YUVARLAK BORCAMA KEK DÖKÜLÜR.180 DERECE DE KÜRDAN TEMİZ ÇIKANA KADAR PİŞİRİLİR.PİŞEN KEK SOĞUTULUP İKİYE BÖLÜNÜR ARASINA KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR DİĞER KEKLE KAPATILIR.ÜSTÜNE DE KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR.KEKİN KIRINTILARIYLA SÜSLEME YAPILIR.AFİYET OLSUN.



GÜNLERDİR ISPANAKLI PASTA İSTEYİP DURDULAR NİHAYETİNDE TOMBUL KUŞUMUN YERLİ MALI VESİLESİYLE YAPILDI BU PASTA....





BÖREKDE VARDI AMA FOTO ÇEKMEYİ UNUTTUM:(

tombul kuşumun yerli malı:)



















yoğurt tatlısını tombul kuşumun kendisi yaptı ben tarif ettim o da yaptı.....

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails