17 Mart 2010 Çarşamba

KARMAKARIŞIK KURABİYE









MALZEMELER
1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
1 FİNCAN SIVI YAĞ
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA
1 YEMEK KAŞIĞI KURU MEYVE
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 YEMEK KAŞIĞI İRİ ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI
1 YEMEK KAŞIĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
ALABİLDİĞİNCE UN

YAPILIŞI
MARGARİN SIVI YAĞ PUDRA ŞEKERİ YUMURTA KABARTMA TOZU VANİLYA İYİCE KARIŞTIRILIR.NİŞASTAYLA MARGARİN İYİCE EZİLİR.YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYEREK YOĞURULUR.İRMİK KURU MEYVELER DAMLA ÇİKOLATA HİNDİSTAN CEVİZİ ANTEP FISTIĞI CEVİZ TARÇIN EKLENİP YOĞURULUR.ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YAPILIR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIR ŞEKİL VERİLİR.180 DERECEDE HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN....

http://lezizce.blogspot.com/

ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM...

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails