3 Nisan 2010 Cumartesi

TARÇINLI PASTA








 




 



 



MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

3 YUMURTA
3 FİNCAN ŞEKER

1 FİNCAN SÜT
1 FİNCAN SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
4 FİNCAN UN

İÇ KREMA
2 PAKET KREM ŞANTİ
1.5 SU BARDAĞU SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
YARIM LİMON KABUĞU RENDESİ
YARIM PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
KURU MEYVE
CEVİZ
DAMLA ÇİKOLATA

ÜZERİ İÇİN
1.5  SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2 TATLI KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 PAKET  VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN

2 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN


HAZIRLANIŞI
PANDİSPANYA MALZEMESİ SIRASIYLA EKLENEREK ÇIRPILIR.
YUVARLAK YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜP 180 DERECEDE PİŞİRİLİR.
ILINDIKTAN SONRA ORTADAN İKİYE KESİLİR.

KREM ŞANTİ ŞEKER  VE VANİLYA EKLENEREK İYİCE ÇIRPILIR.LİMON KABUĞU VE PORTAKAL KABUĞU RENDESİ DE EKLENİP BİR KAÇ DAKİKA DAHA ÇIRPILIR.BUZDOLABINDA 1 SAAT BEKLETİLİR.

SÜT ŞEKER NİŞASTA KAKAO KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR.
ALTINI KAPATIP MARGARİN VE VANİLYA EKLENİR.SÜREKLİ KARIŞTIRARAK SOĞUTULUR.BUZDOLABINA KALDIRILIR.


PANDİSPANYANIN KATINI KAKAOLU KREMA SICAKKEN YETERİ MİKTARDA ISLATILIR.DİĞER KATTA AYNI ŞEKİLDE ISLATILIR.BEKLETİLİR.
BİR KATINA KREM ŞANTİN( 5 YEMEK KAŞIĞI KADAR AYRILIR) DÖKÜLÜR.KALIN BİR TABAKA OLACAK.CEVİZ KURU MEYVE VE DAMLA ÇİKOLATA KREM ŞANTİNİN ÜZERİNE SERPİŞTİRİLİR.

DİĞER KATLA KREMANIN ÜZERİ KAPATILIR.
AYIRDIĞIMIZ KREM ŞANTİ İNCE TABAKA OLARAK PASTANIN HER TARAFINA SÜRÜLÜR.
KAKAOLU HARC PASTANIN ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜLÜR.KAŞIKLA DÜZELTİLİR
TARÇIN SERPİLİR.BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.AFİYET OLSUN..


TARÇIN ÇOK YAKIŞTI BU PASTAYA...


Bir Söz
Üç kişiyi Allah sevmez.
1- harab olmuş, yıkılması söz konusu olan evde konaklayan kişi
2- sel yolunda konaklayan kişi
3- Hayvanını başıboş salıp da sonra onu koruması için Allaha dua eden kişi.
[Hadis-i Şerif]

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails