24 Nisan 2010 Cumartesi

TANTUNİ



Bir Söz


Hz. Enes´den: "Üç şey, ölen kişinin ardından gider: Ailesi, malı ve ameli... Ailesi ve malı ölü kabre konduktan sonra geri döner. Ameli ise, ölen kişiyle birlikte kalır."


[(Buhari - 6514; Müslim - 2960) ]

 
 

 

TANTUNİ MERSİNDE ÇOK SEVİLEREK YENİR.
ÇOK LEZZETLİ OLUR AMA EVDE NE KADAR YAPARSAN YAP DIŞARDAKİNE UYMUYOR:)

MERSİNDE TANTUNİCİ DÜKKANLARINA SIK SIK RASTLARSINIZ.AMA HER YERDE YENMEZ HERKES GÜZEL YAPAMIYOR..

İSTER LAVAŞ EKMEKTE İSTER AÇIK EKMEK(KÜÇÜK BAZLAMA GİBİ) İSTER SOMUN EKMEKTE YİYİN.HEPSİDE LEZZETLİ OLUYOR.
BEN EVDE SOMUN EKMEKLE YAPMAYI TERCİH ETTİM.

MALZEMELER
kuzu biftek
1 adet domates
çeyrek demet maydonoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz biber
tuz

hazırlanışı
etler küçük ve ince şeritler halinde doğranır( tantuniciler daha güzel doğruyor benimki pek olmadı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ saca alınır(tavada da yapılır ben sacı uydun gördüm tantunici sandım kendimi galiba)
etler kavurulmaya başlanır
toz biber ve tuz eklenir kavurmaya devam edilir.
domates küçük küp şeklinde doğranır
maydonozlar irice doğranır( doğranmasada olur)

yarım ekmek ortadan ikiye kesilir sacdaki etin yağına iyice bulanır.domatesler ekmeğin içine koyulur üzerine maydonoz ve en son 3 yemek kaşığı kadar et koyulur afiyetle sıcak sıcak yenir.

yarım ekmeğe yarım domates 3 yemek kaşığı et yeterli oluyor..
yalnız bitaneyle doymuyosunuz haberiniz olsun:)
soğan seviyosanız kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp maydonoz ve sumakla karıştırıp domateslerin üzerine ekleyebilirsiniz.
ben çiğ kuru soğan yemediğim için koymuyorum.

bu benim yaptığıma tantuni biftek diyorlar içinde kuyruk yağı olmadığı için
tantuniye kuyruk yağı kouyular onuda minik minik doğruyolar.
tantuniciler eti yağıyla beraber önce haşlıyorlar.benim evde yaptığım en fazl dört kişilik olduğu için haşlamaya gerek duymuyorum...

bu kadar bilgi yeter:) et seviyosanız denemenizi tavsiye ederim.




B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails