16 Şubat 2010 Salı

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI



PİRİNÇ PİLAVINI YEMEYİDE YAPMAYIDA ÇOK SEVERİM.HER TÜRLÜSÜNÜ SEVERİM DİYEMEYECEM ŞEHRİYELİ SEBZELİ VS OLACAK AMA SADE OLMAYACAK SADE OLSADA PİRİNÇLER İLLA İYİCE YIKANMIŞ VE KAVRULMUŞ OLACAK.BAZILARI SUYUN ALTINDA ŞÖYLE BİR YIKAYIP ÇOK AZDA MARGARİNİ ERİTİP İÇİNE PİRİNÇLERİ DÖKÜP SUYUNU TUZUNUDA EKLEYİP YÜKSEK ATEŞTE PİŞİRİYORLAR.PİLAV DEDİĞİN İYİCE KAVRULMALI YA:) NEYSE BU KADAR DEDİKODU YETER.

MALZEMELER
1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
2,5 3 SU BARDAĞI  HAŞLADIĞIMIZ NOHUTUN SUYU
3 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
1 ADET ET BULYON
KARABİBER TUZ
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI
PİRİNÇLERİ İYİCE YIKIYORUM.NİŞASTASI GİDENE KADAR.
SIVI YAĞI TENCEREYE ALIP  ŞEHRİYELERİ PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUM.
PİRİNÇLERİ EKLİYORUM.
PİRİNÇLERİN ÜZERİNE YARIM ÇAY KAŞIĞI KADAR KARABİBER EKLEYİP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK TANE TANE OLACAK ŞEKİLDE KAVURUYORUM.
NOHUT SUYUNDA BULYONU EZİP PİRİNÇLERİN ÜZERİNE EKLİYORUM.ARDINDAN NOHUTLARIDA EKLEYİP TENCERENİN KAPAĞINI HAVA ALMAYACAK ŞEKİLDE KAPATIYORUM. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA OCAĞIN ALTINI İYİCE KISIP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUM.PİŞERKEN HİÇ KARIŞTIRMIYORUM.AMA ALTINI KAPATTIKTAN 5 DAKİKA SONRA FALAN MUHAKKAK BİR KAÇ KEZ KARIŞTIRIYORUM.ÇOK PİŞMİŞSE KARIŞTIRMIYORUM.EZİLİYOR O ZAMAN:)
AFİYET OLSUN.

NOHUT SUYUYLA PİLAV ÇOK LEZZETLİ OLUYOR. BAZEN KEMİK SUYULA NOHUT SUYUNU KARIŞTIRIP YAPIYORUM O ZAMAN DAHA DA LEZZETLİ OLUYOR.BULYON KULLANINCA TUZ EKLEMİYORUM.FAZLA TUZLU YİYEMİYORUM.:)



B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails