20 Mart 2010 Cumartesi

YEŞİL PASTA


 





MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
YEŞİL GIDA BOYASI
1 ADET LİMONUN VER PORTAKALIN KABUĞU

KREMASI İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI UN
2 FİNCAN ŞEKER
1 YUMURTA
1 ADET LİMONUN KABUĞU
1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN

 ÜZERİ İÇİN
1 PAKET SADE KREM ŞANTİ 
1 SU BARDAĞI SÜT


YEŞİL PEMBE GIDA BOYASI

HAZIRLANIŞI
YUMURTA AKLARI CAM KASEDE BİR ÇİMDİK TUZ VE YARIM SU BARDAĞI ŞEKERLE İYİCE ÇIRPILIR.
BAŞKA BİR KAPTA YUMURTA SARILARI VE YARIM SU BARDAĞI ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR.SIVI YAĞ VE SÜT EKLENİP ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.İÇİNE LİMON VE PORTAKAL KABUĞU RENDELİR BİR MİKTAR YEŞİL GIDA BOYASI EKLENİR..
YUMURTA AKLARI YUMURTA SARILI KARIŞIMA TAHTA KAŞIKLA EKLENİP YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRILIR.UN KABARTMA TOZUYLA ELENİR.SIVI KARIŞAMA EKLENİP KARIŞTIRILIR.
YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜP ÜZERİNE BİRAZ ÇİKOLATA RENDELENİR 150 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.


KREMANIN HAZIRLANIŞI

SÜT UN YUMURTA ŞEKER KARIŞTIRILIP PİŞİRİLİR.OCAKTAN ALDIKTAN SONRA LİMON KABUĞU RENDELENİR VE MARGARİN EKLENİR.MİKSERLE 5 6 DK İYİCE KARIŞTIRILIR.

PİŞEN KEK SOĞUDUKTAN SONRA İKİYE KESİLİR.KREMA KEKİN HERTARAFINA YAYILIR.DİĞER KEKLE ÜZERİ KAPATILIR.ÜZERİNE BOLCA 1 BARDAK SÜTLE ÇIRPTIĞIMIZ KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR.
KREM ŞANTİDEN 3 KAŞIK KADAR AYRILIR.
BİR KAŞIK KREM ŞANTİYE PEMBE GIDA BOYASI EKLENİR.PASTANIN ÜZERE SERPİLİR.
DİĞER KALAN İKİ KAŞIK KREM ŞANTİYİDE YEŞİL GIDA BOYASI VE KAKOYLA KARIŞTIRILIR PASTANIN ÜZERİNE İSTENİLEN ŞEKİL VERİLİR.
ÖNCEDEN YAPTIĞIM KAKAOLU KEKTEN BİR KAÇ DİLM VARDI ONLARIDA İYİCE UFALAYIP PASTANIN ÜZERİNE SERPİŞTİRDİM.
1 GÜN BUZDOLABINDA DİNLENDİRİLİP SERVİS YAPILIR...

SABAH DOLABA BAKTIĞIMDA PASTADAN Bİ KAÇ DİLİM KALMIŞTI:))

LİMON VE PORTAKAL KOKUSU HARİKA OLMUŞTU İÇİNE ÇOK YAKIŞMIŞ..


AFİYET OLSUN....




B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails