21 Şubat 2010 Pazar

MİNİ KATMER








MALZEMELER
1.5 SU BARDAĞI SÜT
1.5 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET YAŞ MAYA
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YUMURTA
UN
1 PAKET MARGARİN

İÇ MALZEMESİ
PEYNİR MAYDONOZ

HAZIRLANIŞI
SIVI MALZEMELERİ BİR KABA ALALIM MAYAYI ŞEKERİ TUZU EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRALIM.UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPALIM.HAMURU İKİYE BÖLELİM.
İKİYE BÖLDÜĞÜMÜZ HAMURLARI ONARLI BEZEYE AYIRALIM.(20 BEZE OLACAK)
BEZELERİ TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIP ÜZERLERİNE MARGARİN SÜRELİM.HER TARAFINA İYİCE SÜRELİM KENAR KISIMLARINA DAHA ÇOK SÜRELİM.
10 BEZEYİ BU ŞEKİLDE YAPIP ÜST ÜSTE KAPATALIM.EN ÜSTTEKİNİ YAĞLAMAYALIM.
TEK BİR YUFKA HALİNDE HAFİF HAFİF BASTIRARAK HAZIR YUFKA EBATINDA AÇALIM.
AÇTIĞIMIZ YUFKAYI SİGARA BÖREĞİ SARACAK ŞEKİLDE KESELİM.UZUN KENARINA PEYNİRLİ HARÇTAN KOYUP SARALIM.BÜTÜN HEPSİNE AYNI İŞLEMİ TAKRARLAYALIM.
DİĞER 10 LU BEZEYİDA AYNI ŞEKİLDE YAPALIM.
ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SERPELİM.180 DERECEDE KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.AFİYET OLSUN.


14 yorum:

yemek yapalım dedi ki...

daha önce hiç duymadğım zahmetli ama güzel bir tarife benziyo ellerine sağlık

FİLİZ dedi ki...

sağolun sizinde ellerinize sağlık yemek yapalım.sevgiler.

hayatcemresi dedi ki...

çok güzel olmuşlar,elinize sağlık.

FİLİZ dedi ki...

hayatcemresi sağolun.

Hilal dedi ki...

harika görünüyor sevgili Filiz, ellerine sağlık

Hilalland dedi ki...

Filizciğim yorumuna teşekküre derim canım . seninde ellerine sağlık tatlım sevgiler

FİLİZ dedi ki...

hilalland bende size tşk ederim sevgiler.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

filizcim ellerin e sağlık afiyet bal olsun
ayrıca sayfama bırakmış oldugun yoruma da teşekkür ederim
sevgiler

FİLİZ dedi ki...

sevil hanım bende size tşk ederim.sevgiler.

MÜNSTER dedi ki...

Canim benim yaaa... Kuruhasanlarin cok güzel olmusa benziyor... Ben daha önce hic denemedim ama bildigim kadariyla katmerli hamurla yapiliyor... Dur bi arastirip geri dönecegim.... Sevgilerimle, ellerine saglik...

FİLİZ dedi ki...

SEVGİLİ MÜNSTER SAĞOL.EVET KATMER KATMER DURUYOR. AMA EBAT OLARAK KÜÇÜK OLDU SANKİ BİRAZ.AMA TADINI HERKES BEĞENDİ.SEVGİLER.

MÜNSTER dedi ki...

Canim gene ben... Bak bu adreste ki kendisini mutlak tanirsin,
"http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2006/03/kruvasan.html" tam tarif var... Birkac yemek kitabina da baktim, ayni... Biraz zahmetli ama sonuc harika... Tekrar ellerine saglik diyorum...

GÜLSÜM dedi ki...

kruvasanı hep carfourdan alıyorum ama bi denemek lazım... ellerine sağlık.....

FİLİZ dedi ki...

gülsüm hanım sağolun.

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails