23 Nisan 2010 Cuma

KATMER POĞAÇA VE CUMA






HAYIRLI CUMALAR
Kullarını bağışlayan ve onlara cömert olan Allah'tan başka yaratıcı yoktur. Büyük arşın sahibi olan Allah, bütün eksikliklerden uzaktır. Hamd, alemlerin Rabbı olan Allah'adır. Ya Rabbi; senin rahmetini, mağfiretinin büyüklüğünü dilerim. Bütün günahlardan ve kötülüklerden beni koru. Bütün iyiliklere de beni yönelt. Bağışlanmamış günahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan bütün isteklerimi kabul et. Ey merhamet sahibi olan Rabbim......Aminn

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED VE SELLİM.



ALEMLERIN RABBINE HAMD-Ü SENALAR OLSUN



KATMER POĞAÇA




















KRUVASANI ÇOK SIK YAPARIM AMA ORJİNAL TARİF BUMU BİLMİYORUM.ÇOK LEZZETLİ OLUYOR.

KRUVASAN DİYE YAPTIĞIM KATMERMİŞ MEĞER KANDIRILDIM:)))))


MALZEMELER


2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET YAŞ MAYA
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN

ARASINA SÜRMEK İÇİN
1 PAKET YUMUŞAK MARGARİN

İÇ HARCI
PEYNİR MAYDONOZ


HAZIRLANIŞI
SÜT SIVI YAĞ YOĞURMA KABINA ALINIR.
MAYA İÇİNE UFALANIR ŞEKER EKLENİP İYİCE KARIŞTIRILARAK MAYANIN ERİMESİ SAĞLANIR.UN VE TUZ ALINARAK YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR.
HAMUR İKİYE AYRILIR
HER BİR PARÇADAN 10 YADA 11 BEZE YAPILIR.TOPLAMDA 20 22 TANE BEZE OLUYOR
İLK 10 LU GRUP UN YARDIMIYLA PASTA TABAĞI KADAR AÇILIR.
ARALARINA HER TARAFINA YUMUŞAMIŞ MARGARİN SÜRÜLÜR ÖZELLİKLE KENARLARINA MARGARİN İYİCE SÜRÜLÜR.
EN ÜSTE SÜRMÜYORUZ.
ELİMİZLE YAVAŞ YAVAŞ ÜZERLERİNE BASTIRARAK HAMURLARIN BİRBİRİN YAPIŞMASI SAĞLANIR.SONRA OKLAVAYLA YAVAŞ YAVAŞ AÇIYORUZ.60 CM FALAN OLUYOR AÇILINCA .
SİGARA BÖREĞİ SARACAK GİBİ DİLİMLİYORUZ.
İSTENİLEN HARÇ KOYULUR İÇİNE.
PATATESLE DE ÇOK GÜZEL OLUYOR
AMA BEN BU KEZ PEYNİRLİ YAPTIM.
BİRER PARÇA PEYNİR VE BİRER PARÇA MAYDONOZ KOYULUR İÇİNE.
BÜYÜK KENARDAN BAŞLAYARAK YAVAŞÇA SARILIR.
TEPSİYE DİZİLİR
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.SUSAM SERPİLEREK 150 DERECEDE KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
DÜŞÜK ISIDA PİŞİRMEYİ TERCİH ETTİM YAVAŞ YAVAŞ PİŞİNCE DAHA GÜZEL KABARIYOR.
AFİYET OLSUN.

BUZLUĞA ATIYORUM GENELDE.ÇIKARIP FIRINDA ISITINCA ÇOK LEZZETLİ OLUYOR DURDUKÇA LEZZETLENEN BİR TAT BENCE.
TAVA DA ISITMAYIN TADI BOZULUYOR.




12 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bu katmer poğaça olmuş,orjinal kruvasanı yapmak 3 gün sürüyor:)

Ellerine sağlık,hayırlı cumalar..

F İ L İ Z dedi ki...

papatyacım sağol.allah razı olsun.

bana bu tarifi kruvasan diye verdiler:) ama içimdende hiç kruvasan demek gelmiyodu açıkcası.

nette kruvasanların resimlerine falan baktım benim yaptığımla alakası yok:)

inşallah bir gün orjinal tarife ulaşırım....

NarincE dedi ki...

Bu katmer olmuş komşum. Olsun siz sevdiyeseniz tadını sorun yok. İyi tatiller...

F İ L İ Z dedi ki...

narince sağol

ya ben bunun adını değiştireyim :)

kandırıldım:)))))))))

Tarif Diyarı dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım nefis olmuş poğaçalar.Kruvasanın tarifini arıyaorsan ben sana verebilirim.Sevgiler

F İ L İ Z dedi ki...

Tarifdiyarı sağol

valla iyi olur kruvasan tarifi ...

umutluhayat dedi ki...

ha kruvasan ha katmer bence önemli olan lezzetidir.bunlarda pek lezzetli görünüyor maşallah ellerine sağlık canım

Gümüş Tepsi dedi ki...

muhteşem görünüyor.eline sağlık.hayırlı cumalar

F İ L İ Z dedi ki...

umutluhayat tşk ederim..

F İ L İ Z dedi ki...

gümüştepsi allah razı olsun.

hayatcemresi dedi ki...

Filizciğim,
poğaçalar çok nefis görünüyorlar,nar gibi de kızarmışlar,ellerine sağlık,sevgiler...

F İ L İ Z dedi ki...

hayatcemresi tşk ederim.

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails