22 Nisan 2010 Perşembe

BENİM USUL PİRİNÇ PİLAVI:)


Bir Söz


Her şeyin bir yolu vardır. Cennetin yolu da ilimdir.

[Hadis-i Şerif (Deylemi).]


























pilav yemeyi de yapmayıda çok severim hele pirinç pilavına asla hayır diyemem...

yemek pasta çörek vs asla baştan savma amannnnn karnım doysunda diye yapmam.

severek ve özenerek yaparım genelde.özenmeden baştan savma sırf karnı doysun diye yapanlarada acayip sinir olurum:))))


Siz pilavı nasıl yapıyosunuz bilmiyorum ama ben böyle yapıyorum özene bezene:))))

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI  PİRİNÇ
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEHRİYE
1 SU BARDAĞI NOHUT
2 SU BARDAĞI ET SUYU
1.5  SU BARDAĞI NOHUT SUYU
TUZ KARABİBER SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI

PİRİNÇLER İYİCE YIKANIR.NİŞASTASI GİDENE KADAR
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞDA ŞEHİRYELER KAVURULUR.
PİRİNÇLER EKLENİP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK EN AZ 5 DK KAVRULUR YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBERDE PİRİNÇLERİN ÜZERİNE EKLENİP BİR KAÇ DAKİKA DAHA KAVRULUR .ÜZERİNE ET SUYU NOHUT SUYU VE NOHUTLAR EKLENİP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA OCAĞIN EN KÜÇÜK GÖZÜNDE ALTI KISIK ŞEKİLDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN.


PİRİNÇLERİ SICAK SUDA ISLATIP YAPMAYI HİÇ DENEMEDİM.NASIL OLUR BİLMİYORUM:)
ŞEHRİYESİZ VE KAVRULMADAN YAPILMIŞ PİLAVI SEVMİYORUM:)
ET SUYUYLA HARİKA OLUYOR
NOHUT SUYUYLA  DAHA DA HARİKA OLUYOR
PİRİNÇLERİ KAVURURKEN KARABİBERİDE EKLERİM HARİKA KOKU OLUYOR KAVURURKEN:)
KEK PİŞİRİRKEN FIRININ KAPAĞINI AÇMADIĞIM GİBİ PİLAV PİŞİRİRKENDE TENCERENİN KAPAĞINI AÇMAM:)
ZATEN BU ÖLÇÜDEKİ PİLAV EN FAZLA 15 DK SUYUNU ÇEKİYOR.SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA PİRİNÇLERİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİYORUM PİŞMEMİŞSE SU EKLİYORUM PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUM.
ÇOK PİŞMİŞSE EYVAHHHHHHHH GÜZEL OLMADI PİLAV DİYORUM:)
ÇOK PİŞMİŞ PİLAVI PEK SEVMEMDE:)
ALTINI KAPATTIKTAN SONRA PİLAVI KARIŞTIRIYORUM.
15 DK FALAN DİNLENDİRTEN SONRA SERVİS YAPMAYI TERCİH EDİYORUM.
PİLAV YAPARKEN YUKARDA SAYDIKLARIMA DİKKAT EDİYORUM AKLIMA BUNLAR GELDİ YAZDIM:) VARDIR DAHA BENİM PİLAV HAKKINDA ÖNERİLERİM AMA ŞUAN AKLIMA BUNLAR GELİYOR:)
AY BUGÜN NE KADAR ÇOK KONUŞTUM.


 BİR GÜN MAKLUBE TARİFİNİ VERMEK İSTİYORUM KISMET ARTIK ...





6 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben de nohutlu pilavı çok severim.
ellerine sağlık..

F İ L İ Z dedi ki...

papatyacım tşkederim.

Birsel ve İrem dedi ki...

Etsuyu ve nohutla süper bir lezzet, bayılırım. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.
Sevgiler.

F İ L İ Z dedi ki...

birselcim tşk ederim

Kevser dedi ki...

Özene bezene yaptigin acikca belli oluyor, hele nohutluysa eger benimde hayir diyemiyecegim bir lezettir, ellerine saglik diyorum.

Sevgilerimle

F İ L İ Z dedi ki...

kevsercim sağol

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails