Çocuklarınıza değer verin ve onları güzelce terbiye edin.
[Hadis (İbn-i Mace).]
MALZEMELER
YARIM PAKET MARGARİN
1 ÇAYBARDAĞI SVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SÜT
1 YUMURTA
2 TTALI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNCE UN
HAŞHAŞ
HAZIRLANIŞI
BİR KABIN İÇİNE MARGARİN SIVI YAĞ YOĞURT SÜT YUMURTA AKI ŞEKER TUZ KABARTMA TOZU İYİCE KARIŞTIRILIR.UN AZAR AZAR ALINIR.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPILIR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIR AVUCUN İÇİNDE HAFİFÇE BASTIRILIR.İÇİNCE BİR TATLI KAŞIĞI ZEYTİN KOYULUR.KAPATILIR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP HAŞHAŞ SERPİLİR.180 DERECEDE KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
SABAH KAHVALTILARINDA BEŞ ÇAYLARINDA HARİKA OLUYOR.AFİYET OLSUN.
10 yorum:
Zeytin süper bir besin,hele poğaçaya girince leziz olur.Seninkide süper görünüyor.Ellerine sağlık,ziyaretinede çok çok teşekkürlerrr.Sevgi ve saygı ile kucak dolusu öptüm.
ANNEMİNELİ SAĞOLUN..SEVGİLER.
Merhaba. Malzemelerinden ne kadar nefis bir poğaça olduğunu anlayabiliyorum, ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.
birsel hanım sağolun.sevgiler
Mayalı sandım önce, kabartma tozu varmış, ellerinize sağlık.
narince sağol.
Filizciğim,poğaçalar nefis olmuş,eline sağlık,
sevgiler...
hayatcemresi tşk ederim.sevgiler.
zeytinli poğaçaya bayılırım ellerine sağlık filizciğim....
BİRSENCE HANIM SAĞOLUN.SEVGİLER.
Yorum Gönder