12 Şubat 2010 Cuma

TUZLU KURABİYE

TUZLU KURABİYELERİM ÇOK BEĞENİLDİĞİ VE ÇOK İSTEK GÖRDÜĞÜ İÇİN SIK SIK YAPARIM....:)






MALZEMELER
YARIM PAKET ODA ISISINDA MARGARİN
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YEMEK KAŞIĞI ELMA SİRKESİ
1 YUMURTA AKI
1 SU BARDAĞI SUSAM ÇÖREK OTU KARIŞIMI
YARIM PAKET MAHLEPLİ SUSAMLI KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNCE UN VE  İKİ YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
BİRAZDA TUZ:)

HAZIRLANIŞI
MARGARİN YOĞURT PUDRA ŞEKERİ KABARTMA TOZU ELMA SİRKESİ TUZ İYİCE KARIŞTIRILIR.
UN YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLİR.
İKİ YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA EKLENİR.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.
HAMUR NE KADAR ÇOK YOĞRULURSA O KADAR GÜZEL OLUYOR KURABİYELER.
İSTENİLEN ŞEKİLLER VERİLİP ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAM ÇÖREK OTU KARIŞIMINA BULANIR
180 DERECEDE PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.....


bu kurabiyeleri http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ 54.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE ev sahipliği yapan http://hayattanazicik.blogspot.com/

2 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Harika kurabiyeler, ellerinize sağlık. Mahlepli ve sirkeli, tam sevdiği gibi. Afiyetler olsun. Sevgiler.

FİLİZ dedi ki...

Birsel ve İrem hanım sağolun..herzaman ki gibi çok naziksiniz.sevgiler.

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails