geçen gün aldığım yufkaların yarısını patatesli börek yarısınıda gül börek şeklinde yapmıştım..
MALZEMELER
3 ADET HAZIR YUFKA
250 GR KADAR TULUM PEYNİRİ
2 ADET YEŞİL SOĞAN
YARIM DEMETTEN AZ MAYDONOZ
1 ADET YUMURTA
SÜT SU ÇÖREK OTU SUSAM
HAZIRLANIŞI
HER YUFKAYI 4 EŞİT PARÇAYA BÖLDÜM.
BÖLDÜĞÜM YUFKALARI SU VE SÜTLE ISLATTIM.
İÇİNE BOYLAMASINA PEYNİR SOĞAN MAYDONOZ VE YUMURTA AKINDAN HAZIRLADIĞIM HARÇTAN KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARDIM.RULOLARI KENDİ ETRAFINDA DOLADIM.BÜTÜN YUFKALARA AYNI İŞLEMİ YAPTIM.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU VE SUSAM SERPTİM.180 DERECE KIZARANA KADAR PİŞİRDİM.AFİYET OLSUN.
PRATİK BİR TARİF......
8 yorum:
Filizci eline sağlık yorumların için teşekkür ederim canım
bende size teşekkür ederim KEYFESEYRAN sevgiler...
filizcim hımm çok severim ellerine saglık canım
sevil(birdemliksohbet) hanımcım sizinde ellerinize sağlık.sevgiler.
Merhaba. Börekler süper görünüyor, ellerinize sağlık. İçin de yağ olmaması da çok güzel (Yoksa ben mi öyle anladım.). Afiyetler olsun. Sevgiler.
birsel ve irem hanım sizinde ellerinize sağlık.evet içinde yağ yok.peynirin yağı yetiyor.sevgiler...
Canım ellerine sağlık.Güzel görünüyor.Çayda var:) Davetsiz misafirin olabilir.Sevgiler bıraktım..
sizinde ellerinize sağlık paşakızı:)
Yorum Gönder