18 Şubat 2010 Perşembe

SİVEREK TAVASI

SABAH SABAHDA ACI YEMEK TARİFİ OLURMU ? EĞER ACI SEVİYORSANIZ VE SÜREKLİ  ACI SEVERLERLE BERABERSENİZ GÜNÜN HER SAATİNDE OLUR.
SİVEREK TAVASI DA ACI BİR YEMEK.BEN SİVEREKLİLERDEN ÖĞRENDİM.YEMEDEN ÖĞRENDİM ÇÜNKÜ ONLAR TARİF ETTİLER BEN YAPTIM ONLARDA YEDİLER:) )))
YILLARDIR DA DEVAM EDİYOR.BEN HAZIRLIYORUM ONLAR YİYOR.:):):)BENİ GAZAMI GETİRİYORLAR YOKSA GERÇEKTEN GÜZELMİ OLUYOR BİLMİYORUM.YALNIZ BEN YAPARKEN BAZEN SİNİR OLUYORUM. İÇİNE SARMISAK BOL KOYULUYOR VE SARMISAK SOYMAKTAN GINA GELİYOR.NEYSE AFİYET OLSUN YİYENLERE..
ACI SEVİYORSANIZ TAVSİYE EDİYORUM.
BEREKETLİ BİR YEMEK.



MALZEMELER
1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti
2 kilo domates
250 gr salçalık biber
250 gr yeşilbiber
4 5 baş sarmısak
250 gr isot
250 gr pul biber
1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum)
karabiber kekik kimyon tuz

HAZIRLANIŞI
Fırın tepsininin içine etleri alalım.
sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım.
domatesleri soyalım.tepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalım.domatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım
et sıvı yağ pul biber isot tuz ve  sarmısağı iyice harmanlayalım.iyice karışmış olması lazım bunların.domates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.yemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim.

odun fırınında pişse daha güzel oluyor.ama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim. isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsiniz.yemeğin özelliği tepside yenmesi.en güzel yanı bulaşık çıkmıyor:)

afiyet olsun.


10 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Muhteşem bir lezzet olmalı, çok merak ettim, ellerinize sağlık. Hemen denemek isterdim ama sanırım domates-biber mevsimi geldiğinde daha lezzetli olur. Tadında domates bulursam belki de acı miktarını azaltarak deneyebilirim. Güneydoğu yemeklerine bayılıyorum.Yiyenlere afiyetler olsun. Sevgiler.

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

evet birsel hanım yazın daha güzel oluyor biber ve domates güzelse tadı daha güzel oluyor yemeğin.ama benim tanıdıklarım yaz kış yiyorlar:)
sevgiler.sağolun.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Canım burda bol bol yapıyoruz senin ki de çok güzel görünüyor onlar beğenmişse süperdir mutlaka sevgiler

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

keyfe seyran hanım siz urfadaydınız .evet çok beğeniyorlar.şüphesiz siz daha güzel yapıyosunuz nede olsa öz vatanındasınız.sevgiler.
ya zaten urfa siverek tavadan başka bişey yemiyor ya :)benim tanıdıklarımın hepsi ama. çocuklarıda dahil . kahvaltıda bile yiyorlar.domates et patlıcan isot yetiyor onlara:)))

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

CANIM,HIC YAPMADIM VEDE YEMEDIM.
AMA REJIM BITER BITMEZ HEMEN DENEYECEGIM.CANIM BEN VE ESIMDE ACIYI ÖYLE BIR ABARTIYORUZ KI BAZEN YEMEGE MISAFIRE GELEN DOSTLARIUMIZ YIYEMIYOR:))
EMEGINE SAGLIK.
SEVGILER..

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

cemile hanım rejimden sonra deneyin çünkü çok ekmek yediriyor:)sevgiler.

mandalincikmazi dedi ki...

Hey maşallah
1 kg et
2 kilo domates
4-5 baş sarmısak
....
....
....
Siverkliler ağızlarının tadını biliyorlarmış:)
BU arada bunlar seni gaza getiriyorlar anacım :)
ama nefiiiiiiiiis görünüyor ellerine sağlık canım ..
Kaç kişilik bu yemek ?
Sİvereklili tanıdıklarına benden selam olsun biyomda onlar yapsın sen ye :)

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

yıldız hanımcım evet biliyorlar ağızlarının tadını::)10 kişilik falan bu ölçü ama inanın 6 7 kişiye zor yetiyor:) sevgiler

Betül MUTFAKTA dedi ki...

mMmm... acayip bisey olmali bu ya.. ben aciyi çok severim sahsen, esimede alistirdik artik problem yok yiyoruz :)) ama hamilelikte pek iyi olmaz aci derler.. bi kenara not edim en iyisi :))

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

betül hanım deneyin tavsiye ederim.sevgiler.

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails