MALZEMELER
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
YARIM SU BARDAĞI İRMİK
YARIM SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
SALÇA TUZ KARABİBER KİMYON PUL BİBER
ÜZERİ İÇİN
1 ADET KIRMIZI BİBER
BİRAZ MAYDONOZ
2 DAL YEŞİL SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
bulgur ılık su ile ıslatılıp 10 15 dk bekletilir.üzerine irmik yumurta salça karabiber kimyon pul biber eklenip azar azar su ilavesiyle yoğrulur.en son un eklenip biraz daha yoğrulur.
ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elle hafif bastırarak yuvarlak şekil verilir.
yeteri kadar sıvı yağ tavaya alınır köfteler kızartılır.
diğer tarafta kırmızı biber soğan sarmısak ince ince doğranır.hafifçe tavada sotelenir.kızaran köftelerin üzerine sotelen malzemeler gezdirilir.maydonozlar ince ince kıyılıp köftelerin üzerine serpiştirilir.
çok sevdiğim bir tarif.genelde annem içli köfte yaptığında artan hamurları bu şekilde değerlendirir.
birde yumurta kızartılan bir tarif var o bundan daha güzel oluyor.beş çaylarında falan süper gidiyor:)
afiyet olsun...
Bir Söz
"Sizden biriniz: - Allahım, dilersen beni affeyle, dilersen bana acı, demesin. Allah´tan isteğini kesin dille yapsın. Çünkü Allah´ı zorlayan hiçbir kuvvet yoktur." [(Buhari, Müslim) ]
10 yorum:
ellerine sağlık filizcim nefis olmuş
sağol umutlum..
ellerine sağlık..
papatya tşkederim.
Hımmm
ade köfte deyince kıymalı bildiğimiz klasik köfte sanmıştım :))
ama değişik bir köfte bu ellerine sağlık canım ..
Nefis görünüyorlar ....
Sevgiler Filizcim ....
yıldız hanım sağolun..
Merhaba. Değişik ve hoş bir tarif. Ellerinize sağlık, güzel görünüyor. Sevgiler.
birsel hanımcım sağolun..
Ellerine sağlık canım harika görünü
yor sevgiler...
deryacım çok sağol..
Yorum Gönder