15 Kasım 2009 Pazar

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ EN SEVDİĞİM YEMEK ÇOCUKLUĞUMDA ADI BEYAZ PİLAVDI:) ŞİMDİ PİRİNÇ PİLAVI...



MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
YARIM SU BURDAĞI SIVI YAĞ
5 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
1,5 SU BARDAĞI SICAK ET SUYU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

HAZIRLANIŞI
PİRİNÇLER YIKANIP SÜZÜLÜR. TEFLON TENCEREDE ŞEHRİYELER KAVRULUR PİRİNÇLER EKLENİP İYİCE KAVRULUR.ÜZERİNE SICAK ET SUYU TUZ KARABİBER EKLENİR.ÇOK KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ben pilav yapmayı hiç beceremem.çok güzel görünüyor pilavınız..ellerinize sağlık.tane tane olması için ne yapıyosunuz.sevgiler.

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

en az 5 dk kavuruyorum pirinçleri. göz kararı su ekliyorum ve kısık ateşte pişiriyorum
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sevgiler..

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails