16 Mart 2010 Salı

MAYALI POĞAÇA







MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YUMURTA
ÇÖREK OTU HAŞHAŞ
ALABİLDİĞİNCE UN

PEYNİR MAYDONOZ


YAPILIŞI
SU YAĞ MAYA TUZ ŞEKERİN İÇİNDE MAYA ERİTİLİR UN YAVAŞ YAVAŞ ALINIR ELE YAPIŞMAYAN HAMUR YAPILIR.ÜSTÜNÜ KAPATIP YARIM SAAT DİNLENDİRİYORUZ.SONRA MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ALIP İÇİNİ HAFİÇE ALIP PEYNİR VS İSTENİLEN HARÇTAN KOYUP YUVARLAK ŞEKİLDE KAPATIYORUZ.KAPATILAN KISIM ALTTA KALACAK ŞEKİLDE TEPSİYE DİZİYORUZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SERPİP PİŞİRİYORUZ.AFİYET OLSUN..


NOT:POĞAÇALARI FIRINDAN ÇIKARTIP AĞZI KAPALI ŞEKİLDE Bİ KAÇ SAAT DİNLENDİRİYORUZ.PUF PUF OLUYOR AĞZI KAPALI ŞEKİLDE DİNLENDİRİNCE...


BU POĞAÇAYI DA CANIM ARKADAŞIM GÖNÜLDEN ÖĞRENDİM.SAĞOL ARKADAŞIM.

6 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ellerine sağlık,
sevgiler

FİLİZ dedi ki...

papatyacım sağol

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor, afiyetler olsun. Sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım ne güzel pufuduk dufuduk olmuş

FİLİZ dedi ki...

birsel hanımcım sağolun..

FİLİZ dedi ki...

umutluhayat sağol

B U N L A R D A İ L G İ N İ Z İ Ç E K E B İ L İ R!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails