KUTLU DOĞUM
Bu hafta içerisinde bol bol salavat-ı şerifeler getirilerek Peygamberimiz'i (s.a.) daha fazla hatırlayabiliriz. Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz O'un güzel ahlakını ne kadar örnek alabiliyoruz ve getirdiği dinin güzelliklerini çevremize ne kadar anlatabiliyoruz. Onun mirasına ne kadar sahip çıkabiliyoruz. Bu konularda kafa yorup durumumuzu gözden geçirebiliriz. Bu hafta içerisinde en azından Peygamberimiz'in hayatını okuyup başkalarına da okutmaya çalışabiliriz.
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI BEZELYE
1 ADET PATATES
2 ADET HAVUÇ
1 ADET SOĞAN
1 SAP TAZE SARMISAK
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 SU BARDAĞI ET SUYU
TUZ
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARIŞIK BAHARAT
2 SU BARDAĞI SICAK SU
HAZIRLANIŞI
SOĞAN İSTENİLEN ŞEKİLDE DOĞRANIP YAĞDA KAVURULUR.SOĞANIN ÜZERİNE SALÇA EKLENİP EZİLEREK Bİ KAÇ DK KAVRULUR ÜZERİNE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SARMISAK PATATESVE HAVUÇ EKLENİR.BEZELYELERDE TENCEREYE ALINIR VE 5 DK KARIŞTIRILARAK SOTELENİR.
ÜZERİNE İKİ SU BARDAĞI ET SUYU EKLENEREK KAYNAMAYA BIRAKILIR.KAYNADIKTAN SONRA 2 SU BARDAĞI DAHA KAYNAR SU EKLENİP KISIK ATEŞTE 15 20 DK PİŞİRİLİR.ALTINI KAPATTIKTAN SONRA BAHARAT VE TUZ EKLENİR KARIŞTIRILIR.AFİYET OLSUN.
13 yorum:
Öncelikle ellerine sağlık arkadaşım..
Blogumda ödülün var
Uğrayıp alırsan memnun olurum ;)
Sevgiler..
meknuncum tşk ederim ödül için ayrıca tşk ederim.
Merhaba. Fotoğraflar harika çıkmış, bezelye de nefis, ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.
birselcim tşk ederim.
Ellerine saglik cok nefis ve besleyici olmus...
çok severim bezelyeyi,hele yanına pilav varsa:)
ellerine sağlık canım..
en sevilen garnitür yemeklerin başında geliyor:)) şifalar olsun selam ve dua ile
elifci tşk ederim.
elifci tşk ederim.
papatyacım yanında pilav da vardı:)sağol
hatice ablacım tşk ederim allah razı olsun.
Canım bu yemeğin içerisine bir kaç tanede enginar eklesen olucakmış..:)
Mersinde olmaması kötü cidden, aslında konserve olarakta satılıyor ama mevsiminde taze yemenin yerini tutmaz..
sevgiler
rummacım büyük marketlere bi bakacam olmadı konserve alacam inş.
Yorum Gönder