"Daima güleryüzlüydü. Yumuşak huyluydu. Esirgemesi, bağışlaması boldu. Katı kalbli değildi. Kimseyle çekişmezdi. Kimseye bağırıp çağırmaz, kötü söz söylemezdi. Kimseyi ayıplamazdı. Pinti ve cimri değildi. Hoşlanmadığı şeye göz yumardı. Umanı umutsuzluğa düşürmezdi. Birşey hakkındaki hoşnutsuzluğunu açığa vurmazdı. Hiç kimseyi ne yüzüne karşı, ne de arkasından kınamaz, ayıplamazdı. Hiç kimsenin ayıp ve kusurunu araştırmazdı. Hiç kimseye hakkında sevaplı ve hayırlı olmayan sözü söylemezdi. Hilim ve sabrı kendisinde toplamıştı. Hiçbir şey kendisini kızdırmazdı."
PROFİTEROL ÇOK SIK YAPTIĞIM BİR LEZZET. HER YAPTIĞIMDA FARKLI ŞEKİLDE DENERİM.
BU HAFTASONU MERSİNDE OKUMA YARIŞI VAR . YARIŞMA GÜNÜNE KADAR DA SEMİNERLER TİYATROLAR VE KERMES VAR.
KERMES İÇİN BİŞEYLER YAPMAMI İSTEDİLER.
BENDE KIRMADIM PROFİTEROL YAPTIM. BUGÜN KISMET OLURSA GÖTÜRÜP BIRAKACAM.UMARIM BEĞENİRLER...
Malzemeler
1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
5 yumurta (yumurtaları eksiltip fazlaştırabilirsiniz)
yarım su bardağı un halinde çekilmiş fındık(3 kez kavurdum sonra robotta çektim)
biraz tuz ve şeker
Kreması için
3 su bardağı süt
3 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 su bardağı damla çikolata
2 adet muz
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
Üst için hazır
2 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
50 gr çikolata
1 pakat vanilya
1 çay kaşığı margarin
1 yumurta akı
Profiterol Hamurunun Yapımı;
Küçük bir tencereye suyu koyup ve kaynattım.
su kaynayınca margarini ekleyip ve erittim.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyip ve çırpma teli hızlıca karıştırıım.. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatıp, 5-10 dk. ılıttım.ılıdıktan sonra çektiğim fındıkları ekledim karıştırdım.ardından yumurtaları tek tek ekledim. Her bir yumurtayı ekledikten sonra mikserle iyice çırptım. .
Tepsiye yağlı kağıt serdim.Karışımdan 1 tatlı kaşığı aralarında boşluk bırakarak tepsiye dizdim.
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kapağını açmamak suretiyle 25 dk pişirdim sonra fırının ısısını düşürüp 15 dk daha pişirip fırını kapattım. 15 20 dk da fırının içinde beklettim tabi yine fırının kapağını açmadım.
İç kremasının yapımı
vanilya margarin muz fındık hariç tüm malzemleri sürekli karıştırarak pişirdim.Altını kapattıktan sonra diğer malzemleride ekleyip karıştırdım.mikserle 10 dk çırptım.ılıdıktan sonra buzdolabına bıraktım.iyice soğuduktan sonra damla çikolatalarıda ekleyip karıştırdım.
Çikolata sosunun yapımı;
vanilya margarin çikolata ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirdim.Altını kapatıp vanilya margarin çikolta ve yumurta akını ekleyip mikserle iyice çırptım.ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırdım.sürekli karıştırdım kabuk bağlamaması için.
Hamur piştikten sonra buzlukta bir gece beklettim.daha doğrusu iç kremayı da sosuda bir gece beklettim.
hamurlar bekleyince mis gibi fındık koktu.
iç kreması da muz fındık ve vanilya sayesinde harika kokuyordu.
sosu zaten çikolata kokuyor mis gibiii...
hamurları ikiye kesip iç kremadan tatlı kaşığıyla doldurdum.üzerlerine bolca çikolata sosu döktüm.
kremayı doldurmadan önce yine mikserle 5 dk kadar karıştırdım.
sosuda aynı şekilde karıştırdım..
afiyet olsun......
orjinal tarifi HÜNERLİ BAYAN bulabilirsiniz..
23 yorum:
Merhaba. Fıstıklı denedim ama fındıklısı da harika olur, görüntü nefis. Ellerinize, fikrinize sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.
birsel hanımcım sağolun.
FİLİZİM ..SÜTLÜ TATLI YAPSAYDINDA İKİ İŞİ BİR ARADA BİTİRSEYDİN OLMAZMIYDI?BAK ŞİMDİ BİDE SÜTLÜ TATLI YAPICAN HADİ BEKKLİYORUM:))))
esracım canın sağolsun istediğin sütlü tatlı olsun...
filizcim ellerine sağlık profiterol delisi olarak sayfandan ayrılamadım :))
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
sevilcim tşkederim..
Canım
eminim beğenirler çünkü çok nefis görünüyor..
Ellerine sağlık canım.
Kocaman sevgiler......
yıldızcım tşkederim..
Canim ellerine saglik nefis görünüyor afiyet seker olsun sevgiler öptüm.
Çok güzel anlatmışsın.eline sağlık.
Sevgili Filiz,
Ellerine sağlık, profiteroller nefis görünüyor.
Profiterol en sevdiğim tatlıdır ama hiç kendim yapmadım.
Çok uğraştıcı tariflerden biraz uzak duruyorum : )
Belki de hiç yapmadığım için gözümde büyütüyorum.
ellerine sağlık canım sanırım pişti olduk
Canim,
harika bir görüntü, o parlak cikolata sosuyla beraber ekran karsisinda beni benden etti, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
gülcancım tşk ederim.
doyumluk sağol
muhteremcim çok basit aslında .
uğraştırıcı gibi gözüksede.sağol
umutluhayat:) sağol
kevsercim sağol.
bayılırım bayılırım olsada yesem dedim görünce:))))
ellerine sağlık canım
sevgilerimle
handecim tşk ederim.
mmm olsa da yesem yani:)çok güzeller ellerine sağlık..
behiyecim tşk ederim
canım arkadaşım ellerine sağlık herzamnki gibi süpersinnn
Yorum Gönder