

iki kişilik:)
MALZEMELER
2 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
200 GR KIYMA
2 DOMATES
1 BAŞ KÜÇÜK SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 TATLI KAŞIĞI İSOT
2 SU BARDAĞI ET SUYU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ BAHARAT
HAZIRLANIŞI
TEREYAĞ TAVADA ERİTİLİP YIKANMIŞ PİRİNÇLER Bİ KAÇ DAKİKA KAVRULUR.
BAŞKA BİR TENCEREYE SIVI YAĞDA SOĞAN VE ET SOTELENİR.DOMATES SALÇA İSOT BAKAHARAT SARMISAK EKLENİR KAVRULUR.ET SUYU YADA NORMAL SU İKİ SU BARDAĞI EKLENİR.KAYNATILIR.KAYNAYAN SUYUN İÇİNE PİRİNÇLER EKLENİR.KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN..
5 yorum:
enfes bir pilav. Kızım yese sık sık yaparım ama içinde hiçbirşey olsun istemiyor.büyüdükçe değişir diye umuyorum...
ellerine sağlık
sevgiler
canım sayfamda seni ödülün bekliyor..
çok severim meyhane pilavını ellerine sağlık canım
zehra hanım sağolun.bende küçükken pek birşey yemezdim.zamanla değişiyor insan.sevgiler.
umutluhayat sağol.sevgiler.
Yorum Gönder