
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
YARIM SU BURDAĞI SIVI YAĞ
5 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
1,5 SU BARDAĞI SICAK ET SUYU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
HAZIRLANIŞI
PİRİNÇLER YIKANIP SÜZÜLÜR. TEFLON TENCEREDE ŞEHRİYELER KAVRULUR PİRİNÇLER EKLENİP İYİCE KAVRULUR.ÜZERİNE SICAK ET SUYU TUZ KARABİBER EKLENİR.ÇOK KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN...
2 yorum:
ben pilav yapmayı hiç beceremem.çok güzel görünüyor pilavınız..ellerinize sağlık.tane tane olması için ne yapıyosunuz.sevgiler.
en az 5 dk kavuruyorum pirinçleri. göz kararı su ekliyorum ve kısık ateşte pişiriyorum
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sevgiler..
Yorum Gönder